Pildid: Supeluse tänav suleti tänasest mootorsõidukitele

Karl Hütt
, reporter
Copy
Supeluse tänavale pandi mootorsõidukite sõitu keelavad märgid ja tõkked.
Supeluse tänavale pandi mootorsõidukite sõitu keelavad märgid ja tõkked. Foto: Lilli Tölp

Pärnu kesklinnast randa viiv Supeluse tänav on tänasest 9. augustini autovaba, et jalakäijatele ja ratturitele jaguks seal suvel rohkem ruumi.

Tänavale pandi mootorsõidukite liiklust keelavad märgid ja tõkked, mis ei lase Supeluses tänava algusest Tammsaare puiesteeni sõidukitel vurada. Karusselli tänava ja mõnelt teiselt ristmikult tohib autoga üle sõita.

Kuna selles piirkonnas kehtib endiselt parema käe reegel, peavad mööda Supeluse tänavat sõitvad jalgratturid arvestama, et neil pole alati eesõigus ja paremalt poolt tulev auto tuleb läbi lasta. Supeluse tänaval võivad endist viisi sõita prügi- ja kaubaautod, samuti pääsevad kohalikud elanikud autoga kodu juurde. Linnavalitsus palub olla tähelepanelik ning teiste liiklejate ja kohalike elanikega arvestada.

Abilinnapea Rainer Aaviku sõnul on Supeluse tänava autovabaks muutmist plaanitud aastaid.
Abilinnapea Rainer Aaviku sõnul on Supeluse tänava autovabaks muutmist plaanitud aastaid. Foto: Lilli Tölp

Abilinnapea Rainer Aaviku sõnul on Supeluse tänava autovabaks muutmist plaanitud aastaid, kohtutud elanike ja ettevõtjatega. “Sel aastal saab suvepealinn 25aastaseks. Supeluse tänaval on suvel palju rahvast, leidsime, et neil peab olema liikumiseks rohkem ruumi,” rääkis Aavik.

Tulevikus on kavas ehitada Supeluse tänava Esplanaadi ja Tammsaare puiestee vahele jääval lõigul üks autosõiduradu jalgrattateeks. Pärast seda muutub tänavalõik ühesuunaliseks ja autoga on võimalik sõita üksnes kesklinnast ranna poole.

Supeluse tänav on 9. augustini autovaba, et jalakäijatel ja jalgratturitel oleks seal suvel rohkem ruumi.
Supeluse tänav on 9. augustini autovaba, et jalakäijatel ja jalgratturitel oleks seal suvel rohkem ruumi. Foto: Lilli Tölp

Miks just Supeluse ja miks just nüüd?

Supeluse oli 19. sajandil üks Pärnu esimesi linnast randa viivaid tänavaid ning randa ja kesklinna ühendavaks tuiksooneks on see jäänudki. Uulitsal saalib palavatel päevadel plaaži vahet katkematu inimvoor, toimetab mitu söögikohta ja majutusasutust, on palju nostalgiat ja melu ning ridamisi kauneid suvitusvillasid.

Suveks mootorsõidukitele suletud Supeluse tänav.
Suveks mootorsõidukitele suletud Supeluse tänav. Foto: Lilli Tölp

“Pesuehtne kuurortlinna puiestee, mis suvel kihab ja talvel tukub õndsas rahus,” sõnas Pärnu linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialist Anu Villmann ja lisas, et just Supeluse erilisuse kui ka erakordse suve tõttu otsustas Pärnu linnavalitsus pärnakatele ja külalistele mõnusaks kulgemiseks anda suvekuudel rohkem ruumi ja vabadust. “Puhkuserežiimil jalutajate meelispaik Supeluse tänav on selleks igati sobiv koht.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles