Linn täiendab politsei elektritõukerataste arsenali

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Politsei alustas elektritõukerataste katsetamisega eelmise kuu lõpul. 
Politsei alustas elektritõukerataste katsetamisega eelmise kuu lõpul. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linnavalitsus eraldas reservfondist linnavara- ja heakorrateenistusele 3500 eurot, et soetada kaks elektritõukeratast, mis lähevad politsei käsutusse.

Linnapea Romek Kosenkraniuse sõnutsi tuli kohtumisel politseiga jutuks, et elektritõukerattad võimaldavad politseinikel patrullida kohtades, kuhu autoga on keeruline ligi pääseda ja jala võtaks kauem aega. Eelmisel kuul sai Pärnu politseijaoskond kaks elektritõukeratast, millega patrullitakse kergliiklusteedel, parkides, ranna piirkonnas ja jõe ääres, kuid selliseid sõiduvahendeid oleks rohkem vaja.

Politsei käsutusse antavate uute elektritõukerataste mudel on Speedway 5 ja sõiduulatus 75 kilomeetrit.

Politsei võttis esimesena Eestis kaks esimest eletritõukeratast kasutusele mai lõpus.Varem soetatud samasuguste ratastega on politsei väga rahul.

„Pärnu patrullpolitseinikud on tõukerattaid nüüdseks kasutanud umbes kuu aega. Tunneme, et saame nendega suvises Pärnu olla inimestele lähemal, jõuame parkidesse, jõe äärde ja promenaadile tihedamini ning vajadusel suudame reageerida kiiremini kui jalgsi patrullides. Inimesed on tõukerattapatrulli nähes üldiselt meeldivalt üllatunud ja nende nägu läheb meid nähes naerule, see on tore,“ rääkis Pärnu politseijaoskonna patrulltalituse juht Heny Murumaa, kelle jutu järgi politsei esialgu eletrtitõukerattaid juurde muretseda ei kavatse.

„Usun, et neist praegu piisab, ja nüüd selgitame, kuidas need vastu peavad ja kas neist on patrullidele abi,” märkis Murumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles