Paleepööre tõi Saarde vallas võimule kunagised juhid

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Saarde uueks vallavanemaks valitud Andres Annast peab uue ameti tõttu loobuma Lääneranna abivallanema kohast.
Saarde uueks vallavanemaks valitud Andres Annast peab uue ameti tõttu loobuma Lääneranna abivallanema kohast. Foto: Mailiis Ollino

Kaks nädalat tagasi Saarde vallas alanud võimupööre jõudis täna tulemuseni, mida üheksa vallavolikogu esimehele Kadri-Aija Viigile ja vallavanem Eiko Tammistile umbusalduse algatajat plaanisid: mõlemad vallajuhid hääletati erakorralisel istungil ametist priiks ja nende asemele valiti uue koalitsiooni esindajad. Volikogu esimehe kohale nimetati Kalle Song ja vallavanemaks Andres Annast.

Paar nädalat kohalikus kogukonnas kirgi kütnud võimuvahetuse plaan polnud volikogu erakorraliseks istungiks sugugi vaibunud: tund enne selle algust oli Kilingi-Nõmme klubi ette kogunud paarkümmend seniste vallajuhtide toetajat, kes püüdsid plakatitele kirja pandud sõnumitega “Volikogu ei ole liivakast. Liivakast on Krõllis (kohalik lasteaed, E-G. L.)”, “2021. aasta valimised ei ole kaugel. Rahvas mäletab vastuhääli” ja “600 häält on südamega Saardes. Mitut häält sina täna esindad?” umbusaldajate meelt viimasel hetkel muuta.

Viik leidis volinike ette astudes, et talle ette heidetud vähene suhtlus vallavanemaga, volikogu töö kehv juhtimine ei pea paika ja on otsitud põhjused. “Toimub süüdistamine, vastandamine ja valetamine,” kõneles ta volikogu ees, märkides, et volinikud peaks peeglisse vaatama ja mõtlema, miks on komisjonides koostööst loobutud.

Tammist ütles volinikele, et vallas plaanitud ehitus- ja remonditööde venimine, mida talle on ette heidetud, ei pea paika ja hankeplaanid on graafikus.

Uus koalitsioon siiski ei mõranenud ja üheksa kätt tõusis umbusaldushääletusel nii Viigile kui Tammistile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles