Pärnu ümbersõiduteel algab taastusremont

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Sel nädalal algab Pärnu ümbersõidul teeremont.
Sel nädalal algab Pärnu ümbersõidul teeremont. Foto: Urmas Luik

Tänasest algab Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 122,6.–134,5. kilomeetril ehk Jänesselja ringiristmikust Pärnus Liivi tee lõpuni teekatte taastusremont, mis kestab septembrini.

Maanteeameti teate järgi mõjutavad ehitustööd Pärnu ümbersõidul liiklust Ehitajate tee ja Tallinna maantee ristmikul ning Liivi tee ja Riia maantee ristumiskohas tuntavalt. Tallinna maantee risti ehituse käigus on oodata ümbersuunamisi ja liiklust korraldavad reguleerijad.

Ameti teatel tehakse palju töid öisel ajal, kui liiklus on hõredam. Asfaltkatte kulumiskiht vahetatakse Papiniidu sillalgi, samuti asendatakse seal silla vuugid.

Teekatet taastatakse roopa-remix-meetodil, mis tähendab, et maanteele tekkinud roopad kuumutatakse, freesitakse, lisatakse kuum segu ja rullitakse kinni tagasi.

Ehitustöid teeb YIT Eesti AS.

Teekatet remonditakse selle nädala teises pooles veel Pärnu–Tori maantee 1,6.–3,7. kilomeetril.

Amet palub liiklejatel olla tähelepanelik, järgida liikluskorraldusvahendeid ja sõitu kavandades varuda lisaaega, sest teelõigu läbimine võib võtta tavalisest rohkem aega. 

Maanteeamet arendab sel aastal riigiteede võrku 215 miljoni euro eest, millest Pärnumaale investeeritakse vähemalt 13,5 miljonit. Maakonna suurimateks teetöödeks kujunevadki tänavu Pärnu ümbersõidu ja Papiniidu silla remont.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles