Linn saab jalgpallikeskuse tarvis riigilt kaks krunti

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Riik müüb soodustingimustel Loode-Pärnus linnale kaks krunti tulevase jalgpallikeskuse tarvis.
Riik müüb soodustingimustel Loode-Pärnus linnale kaks krunti tulevase jalgpallikeskuse tarvis. Foto: Mailiis Ollino

Täna otsustas valitsus Pärnu linnale müüa soodushinnaga kaks krunti Loode-Pärnus, kuhu tulevikus kerkib jalgpallihall.

Looga 15 ja Lubja 70 kinnistu loovutab riik Pärnu linnale 21 905 euro eest ehk tavalisest märksa madalama hinnaga. Kinnistud piirnevad Pärnu linna omandis olevate Looga 13 ja Lubja 72 kinnistuga ja võimaldavad rajada piirkonda jalgpallikeskuse koos selle teenindamiseks vajalike ehitistega.

Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar märkis, et sellele alale rajatakse jalgpallihall koos jalgpalli liiduga. “Selle rahastamise üksikasjadest ja püstitamise ajast on praegu vara rääkida,” lausus ta.

Nende kruntide kõrval Rehepapi 3 krundil käib praegu altküttega jalgpalliväljaku ehitus, mis peaks valmima sügise teises pooles. Samale krundile mahub teinegi plats, kuid tänavuses eelarves linnal selleks raha ei ole.

Samal ajal märkis meedianõunik, et riigi tänavuse lisaeelarvega on omavalitsustele COVID-19 mõju leevenduseks määratud 130 miljonit eurot, millest Pärnu linnale arvestatud investeeringute piirsumma on 2 190 000 eurot. Suve hakul kinnitas volikogu nimekirja 11 objektist, mille seast linnavalitsus 15. novembriks valiku teeb. “11 seas on ka teine jalgpalliväljak, aga millised objektid lõpuks välja valitakse, on praegu vara öelda,” ütles Roosaar.

11 objekti rajamise kogusumma ületab tunduvalt 2,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles