Galerii: Pärnu linna teenekad said lõpuks märgid kätte

Pärnu Postimees
Copy

Täna anti Pärnu raekojas üle tänavused linna teenetemärgid, mis algul pidid teenekate kätte jõudma 4. aprillil. Kuid koroonakriis sekkus vahele ja kavalerid pidid neid ootama tänaseni.

Teenetemärkide saajaid oli tänavu välja valitud 16. Neist esimene anti doktor Reet Aasale pikaaegse lastehaiguste eriala arendamise eest Pärnu haiglas. Aas alustas Pärnu haiglas tööd 1979. aastal, olles aastatel 1998-2012 lastehaiguste osakonna juhataja ja jätkates seejärel lastehaiguste arstina. Teine Pärnu haigla doktor Anneli Kahusk sai teenetemärgi pikaaegse silmahaiguste eriala ja silmakirurgia arendamise eest. Kahusk alustas tööd silmaarstina 1993. aastal Pärnu polikliinikus, mille eriarstid liitusid hiljem haiglaga.

Võrkpallitreener Avo Keelt tunnustati teenetemärgiga kauase treeneritöö eest noorte juhendamisel ja võrkpalli propageerimisel. Ta on viinud Pärnu esindusmeeskonna kahel korral Eesti meistriks ja karikavõitjaks, korra on võidetud Balti liigagi.

Teenetemärgi sai ka vibutreener Leili Kukk pikaajalise töö eest vibutreenerina, Pärnu ja Pärnumaa vibuspordi eestvedamise ja järjepidevuse kandmise eest. Kukk on 1990. aastast Pärnu vibuklubi Meelis asjaajamise ja raamatupidamise korraldaja ja 1999. aastast klubi vedaja. Tema eestvõttel toimuvad Pärnus regulaarsed vibuspordi võistlused, neist paljud rahvusvahelised.

Evi Kõrret tunnustati teenete eest muusikapedagoogi, laulja ja lauluõpetajana. Kõrre on segakoori Endla teenekas laulja ja laulnud kooris 37 aastat. Lauluõpetajana on ta andnud tuule tiibadesse paljudele meie muusikamaailmas, näiteks Hardi Volmerile, Aivar Mäele, Viljo Tammele, Agu Tammeorule.

Teenetemärgi kavaler Evi Kõrre on segakoori Endla teenekas laulja, kes kooris osalenud 37 aastat.
Teenetemärgi kavaler Evi Kõrre on segakoori Endla teenekas laulja, kes kooris osalenud 37 aastat. Foto: Lilli Tölp

Samuti pälvis teenetemärgi Endla näitleja Priit Loog teenete eest näite- ja filmikunstis. Loog on tuntud ja tunnustatud noorema põlvkonna näitleja, kellele Endla on olnud koduteater 2007. aastast.

Varjupaikade MTÜ projektijuhti Anneli Matsit tunnustati pikaaegse Pärnu kodutute loomade varjupaiga eestvedamise ja arendamise eest. Matsi on seitset loomade varjupaika koondava Varjupaikade MTÜ juhatuse liige ja projektijuht, aastatel 2015–2018 juhtis ta Pärnu loomade varjupaiga tööd.

Teenetemärgi pälvis ka tantsukooli WAF juhataja Meeli Pärna aastatepikkuse panuse eest Pärnu linna huvihariduse arendamisse. Pärna on aastaid korraldanud eri kultuuriüritusi.

Tantsukooli WAF juhataja Meeli Pärna sai teenetemärgi suure panuse eest linna huvihariduse arendamisse.
Tantsukooli WAF juhataja Meeli Pärna sai teenetemärgi suure panuse eest linna huvihariduse arendamisse. Foto: Lilli Tölp

Õppe- ja arenduskeskuse Järeleaitaja Rüütli huvikooli juhataja Natalia Rafikova teenis tunnustuse pikaaegse töö eest slaavi kultuuri tutvustamisel ja vähemusrahvuste nähtavuse suurendamise eest Pärnu kultuuripildis. Tema põhiteene on rahvusvaheliste slaavi kultuurifestivalide korraldamine Pärnus alates 2009. aastast.

Noorsootöötaja Annely Reilet hinnati teenetemärgiga silmapaistva tegevuse eest noorsootöö korraldamisel. Ta juhib 2008. aastast Pärnu noorte vabaajakeskust, mis on Pärnu linna ja maakonna üks suuremaid noortekeskusi nii külastatavuse, meeskonnaliikmete arvu kui allüksuste poolest.

Märgi pälvis samuti Swedbanki Põhja regiooni ärikliendisuhete osakonna kliendihaldur Elviira Soboleva pikaaegse töö eest panganduses ja panustamise eest koostöösse Pärnumaa ettevõtete ja kohalike omavalitsustega. Soboleva on läbi pikkade aastate olnud Pärnumaa ettevõtjatele hinnatud finantsnõuandja. Tema ja ettevõtjate panust võib reaalselt näha näiteks rohkete linnapilti kerkinud uusehitiste, maakonda rajatud moodsate lüpsilautade või laiemalt Pärnumaale rajatud ettevõtete näol.

Teenetemärgi sai Pärnu Kuninga tänava põhikooli direktori asetäitja majanduse alal Koidula Säde kauase töö eest ajaloolise koolihoone restaureerimisel ja nüüdisaegse õpikeskkonna kujundamisel. Säde on Kuninga tänava koolis töötanud 1988. aastast.

Tänavu pälvis linna teenetemärgi 16 Pärnumaa kodanikku.
Tänavu pälvis linna teenetemärgi 16 Pärnumaa kodanikku. Foto: Lilli Tölp

Pärnumaa ühistranspordikeskuse vanemlogistikut Toomas Taltsi tunnustati teenetemärgiga aastaid Pärnu linna bussiliikluse korraldamise ja arendamise eest aastast 1994. Tema loodud on Pärnu linna- ja linnalähiliinide sõidugraafikud ja ta jätkab pidevalt nende arendamist.

Teenetemärk anti OÜ Ülejõe Perearsti juhatuse liikmele peretohter Tatjana Tšuhnenkovale pikaaegse töö eest perearstina ja perearstide eriala arendamise eest. Tšuhnenkova on eeskujuks paljudele noortele arstidele. Ta on mitmel korral valitud Pärnu linnavolikogu liikmeks, kus Tšuhnenkova andis oma panuse Pärnu tervishoiu ja tervisekaitse arendamisse.

Pärnu muusikakooli direktor Mall Türk pälvis teenetemärgi aatatepikkuse töö eest kohaliku muusikaelu ja -hariduse edendamisel ja muusikakoolis. Türk on siinset muusikakooli juhtinud aastast 2013.

Perearst Madis Veskimägi sai teenetemärgi pikaaegse töö eest perearstina ja panuse eest tervishoiu ajakohastamisel. Ta on 25 tööaastaga suutnud näidata nii Pärnumaale kui kogu Eestile, et nagu üks sõdur lahinguväljal võib perearstki üksinda imet teha. Ta on Tõstamaal töötatud aastate jooksul üles ehitanud kaks tervisekeskust. Tõstamaa tervisekeskuse nimistu ligemale 3000 patsienti hindavad kõrgelt doktor Veskimäe kompetentsi ja eriti seda, et kodu lähedal saab kiiresti kvaliteetset arstiabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles