Pildid: Kurgjal tähistati Eesti hobuse päeva

Karl Hütt
, reporter
Copy

Nädalavahetusel toimus Kurgjal kümnendat korda Eesti hobusele pühendatud päev. 

Carl Robert Jakobsoni talumuuseumi perenaise Inge Sipelga jutu järgi ei valitud kümme aastat tagasi ürituse korraldamiseks juhuslikult talumuuseumi. “Juba Jakobson soovitas Eesti rahval pidada kohalikke tõuge, kuna need sobivad meie kliimasse kõige paremini,” rääkis ta ja lisas, et Eesti hobune paistab silma just oma vähenõudlikkuse ja vastupidavuse poolest.  

Eesti hobuse päeva juubeliaastat oli tulnud isiklikult avama härra Jakobson alias kunagine siseminister, praegune Viljandi kutseõppekeskuse direktor Tarmo Loodus, et vaadata üle Kurgja Linnutaja talu ja hobused. Muusikalist meelelahutust pakkus paar aastat tagasi oma 40 tegutsemisaastat tähistanud ansambel Linnutaja. 

Hobused võtsid mõõtu mitmel aladel alustades juhtimisparkuurist, järgnesid kooli- ja takistussõit, hüppevõimsuse katsed. 

Eesti hobuse päeva üks algatajaid ja korraldajaid on kogenud ratsasporditreener Maila Kukk koostöös SA Eesti Maaelumuuseumide Jakobsoni talumuuseumi ning Eesti hobusekasvatajate seltsiga eesmärgiga väärtustada vana kohalikku hobutõugu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles