Tori vald remondib riigi toel kaks kehvas seisus teed

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Tori vald plaanib riigi toetuse abil korda teha kaks teed.
Tori vald plaanib riigi toetuse abil korda teha kaks teed. Foto: Elmo Riig

Tori vald sai riigilt kohalike teede ehitamiseks mõeldud investeeringutoetustest 222 237 eurot Eametsa küla Tsentraali ja Lepplaane tee remondiks.

Tsentraali tee on transiiditee, mille seisund ei ole valla teatel rahuldav: osa teekattest moodustab monoliitbetooni plaatidest kate ja teine osa teest on pinnatud kruusakate, kus on külmakerkeist tekkinud teekatte kahjustused.

Toetusega kavatseb vald puhastada ja korrastada teeäärsed kraavid, eemaldada olemasoleva teekatte, ehitada uue dreenikihi ja aluskatte ning paigaldada tolmuvaba katte ja liikluskorraldusvahendid. Projekti koguhind on 158 750 eurot, millest omafinantseering moodustab 23 protsenti ehk 36 512,5 eurot ja toetus 122 237,5 eurot.

Tee pikkus on 687 meetrit ning see on ühendatud ühendatud Nigula ja Allika tee kaudu Sauga alevikuga ning Lennuvälja tee kaudu Pärnu–Lihula maantee ja Pärnu linnaga.

Samuti ei vasta Tori valla teatel nõuetele Lepplaane tee olukord, kuna teetamm ei talu praegusest liiklusest tekitatud koormust ja vajab lisakindlustamist. Samuti vajab renoveerimist teel asuv Aadu sild.

“Tee on kohalikule ettevõtlusele oluline ja sel on väga suur koormus, kuna seal liiklevad peamiselt põllumajandus- ja metsaveomasinad,” vahendab Tori valla kommunikatsiooninõunik Katariina Vaabel. “Ettevõtetes, mis iga päev kasutavad Lepplaane teed liiklemiseks, töötab kokku 125 inimest ja intensiivse saju perioodidel ei ole tee rasketele veokitele läbitav.”

Lepplaane tee pikkus on 6434 meetrit ja see ühendab Tallinna–Pärnu–Ikla maanteed Uduvere–Suigu–Nurme teega. Investeeringuga saab Lepplaane tee tolmuvaba katte ja rekonstrueeritakse Aadu sild. Projekti koguhind on 500 000 eurot, millest omafinantseering on 80 protsenti ehk 400 000 eurot ja toetus 100 000 eurot.

Vaabeli teatel teetööde alustamise ja lõpetamise aeg veel selgub, kuid tööd peavad olema lõpetatud 2021. aasta sügiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles