Linnade ja valdade liit tunnustas Garri Raagmaad teenetemärgiga

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Linnade ja valdade liit tunnustas Garri Raagmaad teenetemärgiga.
Linnade ja valdade liit tunnustas Garri Raagmaad teenetemärgiga. Foto: Lilli Tölp

Eesti linnade ja valdade liit (ELVL) andis Estonia kontserdimajas esimest korda ajaloos teenetemärgi inimestele, kellel on olnud hindamatu panus Eesti omavalitsussüsteemi arengusse. Teiste seas pälvis autasu Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktor filosoofiadoktor inimgeograafias Garri Raagmaa.

ELVLi 100. aastapäevale pühendatud vastuvõtul tunnustati Eesti omavalitsussüsteemi ülesehitamise juures olnud 11 olulisele inimesele.

“Tegemist on kindlasti väärikate inimestega, kelle hulka kuulub omavalitsustegelasi meilt ja Soomest, häid kolleege ministeeriumidest ja teaduse esindajaid. Igaüks neist on andnud väga olulise panuse nii omavalitsuste kui Eesti linnade ja valdade liidu taasloomisse ja kestmisse,” sõnas ELVLi juhatuse esimees Tiit Terik. “Suuresti tänu neile on meie omavalitsused ja omavalitsuste koostöö niivõrd kõrgel tasemel.”

Peaminister Jüri Ratas toonitas tervituskõnes liidu olulisust kohalike omavalitsuste esindamisel.

“Tugevad ja tegusad omavalitsused on inimkeskse ja arenguvõimelise riigi vundament. Seetõttu peab meie vahel valitsema headele partneritele omane koostöö. Ühe näitena, et see juba toimib, on taastatud iga-aastased eelarvekõnelused. Nende tulemusena on valdade ja linnade tulubaas jõudnud taas eelmise majanduskriisi eelsele tasemele,” rääkis peaminister, lisades, et ees ootab rida katsumusi alates omavalitsuste veel suuremast iseseisvusest ja selgemast rollist kuni iibe tõstmise ja inimeste tervise parandamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles