Kaks Pärnumaalt valitud parlamentääri liitusid Eesti ajaloo toetusrühmaga

Pärnu Postimees
Copy
Riigikogu on moodustanud 67 parlamendirühma ja 73 toetusrühma.
Riigikogu on moodustanud 67 parlamendirühma ja 73 toetusrühma. Foto: Tairo Lutter

Pärnumaalt parlamenti valitud keskerakondlane Marko Šorin ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esindaja Alar Laneman liitusid riigikogus moodustatud Eesti ajaloo toetusrühmaga.

Toetusrühma eesmärk on kaitsta ja toetada Eesti ajalugu ning selle uurimist.

Rühma esimehe Jaak Valge sõnade kohaselt on Eesti ajaloo toetusgrupi ellukutsumise põhjusi kolm. “Esiteks vajadus toetada Eesti ajaloo uurimist, mis pole saanud küllaldast tähelepanu. Teiseks tarve tõrjuda muret tekitavaid nii-öelda tõejärgseid tendentse, mis nõrgendavad ajaloo-uurimise allikapõhisuse, allikakriitika ja autentse tõlgendamise põhimõtteid. Ja kolmas ajend on Venemaa ajaloopropaganda rünnakud Eesti ajaloo suunal, neid tuleb tõrjuda,” selgitas Valge.

Toetusrühma kuuluvad ka Paul Puustusmaa, Kai Rimmel, Peeter Ernits, Anti Poolamets, Ruuben Kaalep, Riho Breivel, Uno Kaskpeit, Siim Pohlak, Henn Põlluaas, Urmas Reitelmann, Urmas Espenberg, Tiit Kala, Leo Kunnas, Merry Aart, Kert Kingo, Kalle Grünthal, Jaanus Karilaid, Jaak Juske, Katri Raik ja Siim Kallas.

Parlamendirühmad aitavad riigikogu liikmetel suhelda muude riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad parlamendi liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

Riigikogu on moodustanud 67 parlamendi- ja 73 toetusrühma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles