Alar Laneman oli EKRE varivalitsuse siseminister juba poolteist aastat tagasi

Pärnu Postimees
Copy
EKRE uus siseministi kandidaat Alar Laneman, kes mullu märtsis valiti Pärnumaalt 673 häälega riigikokku, oli enne valimisi erakonna varivalitsuse siseminister.
EKRE uus siseministi kandidaat Alar Laneman, kes mullu märtsis valiti Pärnumaalt 673 häälega riigikokku, oli enne valimisi erakonna varivalitsuse siseminister. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) uus siseministi kandidaat Alar Laneman, kes mullu märtsis valiti Pärnumaalt 673 häälega riigikokku, oli enne valimisi erakonna varivalitsuse siseminister.

Mullu kevadel, kui toimusid koalitsioonikõnelused, vastas Laneman usutluses Pärnu Postimehe ajakirjaniku küsimusele, kas EKRE varivalitsuse siseministrist võib saada Eesti Vabariigi siseminister, et seda näitab aeg.

“Ma ei mõtle selliste asjade peale. Elus võid planeerida, aga öeldakse, et siis jumal hakkab muigama. Tuleb teha seda, mis on vajalik, ja elu näitab,” rääkis Laneman toona Pärnu Postimehele antud suures intervjuus.

Postimehe tänases usutluses ütles EKRE ministrikandidaat, et jah-sõna andis ta partei juhile Martin Helmele eile õhtul.

“Lõplik vestlus, kuidas asi käima hakkab, oli meil eile õhtul. Teisipäeval hakkas asi ilmet võtma, aga me ikkagi võtsime mõne päeva,” lausus ta.

EKREsse kuuluv senine siseminister Mart Helme astus tagasi esmaspäeval pärast pühapäevase raadiosaate järel puhkenud skandaali, kui ta ütles kindlas kõneviisis, et USA presidendivalimised võitnud Joe Biden on korruptant ja sohki teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles