Voltveti mõisa omanik tahab alustada oma elutööd

Silvia Paluoja
Copy
Tihemetsa kaupluses on Saarde vallavolikogu eel kodanikualgatuse korras väljas toetusallkirjade leht.
Tihemetsa kaupluses on Saarde vallavolikogu eel kodanikualgatuse korras väljas toetusallkirjade leht. Foto: Silvia Paluoja

Tihemetsa huvi- ja spordikeskuses pidasid üleeile õhtul aru Saarde vallavolikogu eelarve- ja arengukomisjoni ning vallavalitsuse liikmed, kohal oli volikogu esimees Kalle Song ja kohtumisele palutud Volveti mõisa omaniku Verundia OÜ esindaja Aime Teder, kes arutelul osales abikaasa Peeter Tederiga. Rahvaesindajad vahetasid mõtteid enne novembriistungit, kus tuleb otsustada, kas osta mõis tagasi vallale.

Oktoobris jäi otsuse tegemine volikogus õhku. Kodanikualgatusena järgnes arvamusküsitlus sooviga, et Saarde vald kasutaks Voltveti mõisa ostueesõigust. Tihemetsa kaupluses ja spordihoones jätkub allkirjade kogumine, toetuslehed jõuavad kohalikult rahvalt mandaadi saanuteni enne istungit.

Äriregistri andmetel enda või üüritud kinnisvara üürile andev ja käitav Rakveres registeeritud Verundia tegi parima pakkumise Riigi Kinnisvara ASi korraldatud Voltveti mõisa oksjonil ja on kinnistusraamatu kande järgi 30. septembrist selle omanik. Verundia ainus omanik ja juhatuse liige on Aime Teder. “Ma ei ole keegi tundmatu välismaalane, olen teiega ühise laua taga, mul on plaanid, tahan neid realiseerida oma elutööna,” püüdis Aime Teder hajutada kahtlusi, et omandatud kinnisvara jääb lagunema nagu veel mitu ajaloolist objekti vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles