Kihnu ja Manija saavad riigi toel mandriga korraliku ühenduse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu ja Pärnu vahel kurseeriv parvlaev Liisi.
Kihnu ja Pärnu vahel kurseeriv parvlaev Liisi. Foto: Henn Soodla

Pärnu maavalitsus saab tänavu riigilt Kihnu ja Manija saarte õhu- ja veetranspordi toetusteks 10,36 miljonit krooni, mille eest tagada mandri ja Pärnumaa väikesaarte vahel korralik ühendus.


Pärnu maavalitsuse transpordinõunik Avo Rahu ütles Raadio Pärnule, et raha küsiti küll rohkem, aga arvestades riigi majanduslikku olukorda, on ta majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi allkirjastatud lepinguga rahul. „Kui eelmisel aastal eraldas riik 9,4 miljonit krooni ja tänavu 10,3 miljonit, on tõus täiesti olemas,“ märkis transpordinõunik.



Rahu kinnitusel piisab rahaeraldusest ühenduse pidamiseks Kihnu ja Manija saartega täiesti. Sellest rahast saavad tuge Kihnu sõitvad praamid Liisi ja Amalie, Munalaiust Manijale sõitev väikelaev Aul ja Pärnust Kihnu väljuv lennuk.



„Kui bensiinihind ei tõuse, jätkuvad reisid Kihnu ja Manilaiule samasuguse sagedusega kui eelmisel aastal,“ märkis Rahu.



Raadio teatel jäid kihnlased mulluse praamigraafikuga väga rahule. Eelmisel aastal sõitis praam Munalaiu ja Kihnu vahel peaaegu kogu talve, sest meri oli suurema osa ajast jäävaba. Talvisel ajal pääseb Pärnust Kihnu lennukiga. Sel talvel sõidab lennuk nädalas kolmel päeval, mil ta teeb päevas kaks edasi-tagasireisi.



Rahu jutu järgi on liiklus Kihnu vahet korraldatud nii, et kui laev tormi tõttu ei sõida, teeb lennuk nii palju reise, et kõik soovijad pääseksid sihtpunkti. Näiteks möödunud nädalal viis lennuk kahe korraga Kihnu laevatäie reisijaid. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles