Koroonaviirus levib Lääneranna valla õppeasutustes

Kati Saagim
Copy
Virtsu kooli õpilase viirusproov osutus positiivseks.
Virtsu kooli õpilase viirusproov osutus positiivseks. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lääneranna vald annab sotsiaalmeedias teada, et tänaste Pärnumaale lisandunud viiruskandjate seas on vallaelanikke.

Positiivse proovi andsid nii ühe Virtsu kooli õpilase kui ühe Lihula lasteaia lapse mõlemad vanemad. Homsest kehtivad nendes asutustes uued piirangud.

Virtsu kool läheb üle distantsõppele. “Kuna 1. ja 5. klass on meie majas liitklass, otsustasime, et distantsõppele läheb kogu kool. Avatuks jääb vaid lasteaiarühm, kuid ka seal toimime karmimate piirangutega,” ütles kooli direktor Stanislav Nemeržitski. Samuti peatatakse koolis huviringid.

Homsest võetakse lasteaias mudilased vastu ja antakse üle õues. Samuti tühistatakse kõik üritused. Muusika- ja liikumistunnid toimuvad rühmapõhiselt, järgides kõiki turva- ja hügieeninõudeid. Põnnid viibivad võimalikult palju koos oma rühmaga õues. Lasteaia direktori Anne Ööpiku ütlust mööda võtavad sealsed töötajad ühendust lastevanematega, kelle võsuke käib viiruspositiivsete vanemate lapsega ühes rühmas.

Kooliealiste tunnid toimuvad tavapärastel aegadel interneti vahendusel ja koolieelikute tunnid jäävad kahjuks ära.

Grete Poopuu

Töökorralduslikud muudatused hõlmavad ka valla huviharidusasutusi. Lihula muusika- ja kunstikooli direktor Piia Saak andis teada, et homsest saavad tulla kohale need lapsed, keda üldhariduskoolis ei ole viidud üle distantsõppele. “Põhiosakonna õpilastega, kes on koju jäänud, võtab õpetaja ühendust, et arutada ja otsustada parima koduõppe lahenduse üle,” ütles Saak.

Lääneranna spordikooli suhtes tehakse täpsem otsus homme enne treeningute algust.

Kahenädalasele distantsõppele minekust on teada andnud ka loomeklubi Luum. “Kooliealiste tunnid toimuvad tavapärastel aegadel interneti vahendusel ja koolieelikute tunnid jäävad kahjuks ära,” ütles loomeklubi juhataja Grete Poopuu ning soovis kõigile tugevat tervist ja rahulikku meelt.

Kuna Kõmsi rahvamajas käivad huviringides koos lapsed nii Lihulast, Virtsust, Metskülast kui ka mujalt koolidest, otsustas rahvamaja juhataja Lea Mäeorg koostöös vallavalitsusega peatada laste ringid kaheks nädalaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles