Ööpäevaga lisandus kolm viiruspositiivset

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu haiglas ja perearstikeskusesse saabujad läbivad triaaži.
Pärnu haiglas ja perearstikeskusesse saabujad läbivad triaaži. Foto: Urmas Luik

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Pärnumaal 67 koroonaviiruse proovi, millest esmaseid positiivseid teste oli kolm ehk 4,5 protsenti testide koguarvust – see on pea poole väiksem näitaja kui Eestis keskmiselt.

Pärnumaal on aktiivseid haigusjuhte rahvastikuregistri põhjal 99. Nende hulgas needki juhtumid, mille terviseamet on andnud muude regioonide ametnike hoolde, kuna inimese tegelik elukoht või temaga seotud nakkuskolle ei asu Pärnu maakonnas.

Lääne regioon jälgib Pärnumaal 89 COVID-19sse nakatunud inimest, kellest omakorda 14 elab ja töötab või õpib mujal.

Kolmest möödunud ööpäeval viiruspositiivseks osutunud pärnumaalasest üks töötab Tallinnas, üks Narvas ja üks õpib Tartus.

Kolletest jälgivad terviseameti siinsed töötajad ühe spordiklubi ja ühe ettevõtte oma. Kahes Pärnu koolis on distantsõppel üks klass.

Terviseameti Lääne regiooni juht Kadri Juhkam pelgab pühadejärgset aega, mil kooli- ja ettevõttekolded usutavasti taanduvad, ent kasvada võib pereliikmelt nakkuse saanute arv.

Esmaspäevast asub Juhkami sõnutsi terviseameti Lääne regioonis ametisse inimene, kelle tööks saab koroonapiirangute rikkumisi menetleda.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 pärnumaalase kohta on 114,9.

Pärnu haiglas on ravil seitse COVID-19-haiget, ööpäevaga lisandus üks patsient Läänemaalt. Ükski seitsmest ei vaja juhitavat hingamist. Eesti haiglate 271 koroonapatsiendist on juhitaval hingamisel 16.

Siinses haiglas kehtib endiselt patsientide külastuskeeld, arstile või laborisse tulijad läbivad triaaži ja haigetele toodud pakid tuleb jätta haigla infolauda.

Ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3537 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 358 ehk 10,1 protsenti testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid proove endiselt Harju- ja Ida-Virumaale.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 424,24 ja esmaseid positiivseid tulemusi testide koguarvust 8,1 protsenti.

Ööpäeva jooksul suri üks koroonaviirusega nakatunud inimene. Kokku on Eestis surnud 142 nakatunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles