Aasta viimasel päeval mälestatakse Raimond Valgret

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Raimond Valgre mälestamiseks süüdatakse tema surma-aastapäeval küünlad.
Raimond Valgre mälestamiseks süüdatakse tema surma-aastapäeval küünlad. Foto: Urmas Luik

Pärnu Rotary klubi algatusel ja tava jätkates mälestatakse unustamatut heliloojat Raimond Valgret aasta viimasel päeval, mil möödub 71 aastat tema surmast.

Kuursaali kõrval Valgre monumendi ees süüdatakse küünlad kell 16, kui kõneldakse legendaarse laululooja ja pillimehe eluteest ning seotusest Pärnuga.

“Soovitame tseremooniale tulijatel kaasa võtta küünlad, mis jääksid põlema ja valgustaksid talveõhtu hämaruses kuju ja parki,” märkis Pärnu Rotary klubi liige Jüri Feofanov. Lisades, et kinnitamata andmetel on varem võetud kohapeal pits kangematki Valgre mälestuseks.

Tänavust erakordset aastat silmas pidades soovitavad ettevõtmise korraldajad uudistajatel kanda maski.

Akordioni mängiva Valgre skulptuur avati Pärnu kuursaali juures tema 90. sünniaastapäevaks 2003. aastal siinse Rotary klubi algatusel. Skulptuuri autor on kohalik kujur Rait Pärg. Aegumatu muusika autori mälestamise tava algas Valgre pärandi preemia laureaadi Mati Põldre ja kohalike rotarite ühismõttest.

Valgre oli sündinud 7. oktoobril 1913 Riisiperes ja suri 31. detsembril 1949 Tallinnas. Mitu oma laulu on ta pühendanud Pärnule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles