VAAB ootab meditsiinipersonali andmebaasiga liituma

BNS
Copy
Enda andmebaasi lisamine ei tekita mingeid kohustusi, vaid annab võimaluse olla kursis, kuhu abikäsi vajatakse.
 
Enda andmebaasi lisamine ei tekita mingeid kohustusi, vaid annab võimaluse olla kursis, kuhu abikäsi vajatakse.  Foto: Madis Veltmann

VAAB ehk vabatahtlike andmebaas on Eesti esimene üleriigiline turvatud süsteem tervishoiu- ja sotsiaalvaldkonna väljaõppega inimeste kohta, kes on nõus abistama personalipuuduses haiglaid ja organisatsioone, oodates jätkuvalt endaga liituma.

MTÜ VAAB loodi tänavu märtsis ja selle abil sai kiiresti kogutud ligemale 800 eriala spetsialisti andmed, kellest paljud käisid COVID-19-ga tekkinud eriolukorras mitmes asutuses abiks. Viiruse teise laine ajal on 66 meditsiiniväljaõppega vabatahtlikku reageerinud VAABi üleskutsetele ja tõtanud appi näiteks Raplasse, Ida-Virumaale, Kärdlasse, Viimsisse, Kanepisse.

Eestis on tuhandeid meditsiini- ja sotsiaalvaldkonna väljaõppega inimesi, kes võiksid andmebaasiga liituda ja tuge pakkudes ka ise uusi kogemusi saada. Detsembri keskpaiga seisuga oli VAABi süsteemis üle 1700 vabatahtliku, kellest umbes 450 on üleskutsetele vastanud. 

Enda andmebaasi lisamine ei tekita mingeid kohustusi, vaid annab võimaluse olla kursis, kuhu abikäsi juurde vajatakse. Sobivusel saab üleskutsega liituda ja siis antakse täpsemat infot. Enamik üleskutseid on kas käsundus- või töövõtulepinguga.

VAABiga liitumiseks ei pea olema aastatepikkust töökogemust, vaid registreerida võivad esmakursuslased ja äsja kaitseväes väljaõppe saanud meedikudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles