Pärgviiruse kandjaks osutus 15 protsenti testitutest (1)

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Sissesõidumeetodil testimine Pärnu ranna rajoonis.
Sissesõidumeetodil testimine Pärnu ranna rajoonis. Foto: Urmas Luik

Ööpäeva jooksul analüüsiti 269 pärnumaalase koroonaviiruse testi, millest positiivseks osutus 40 ehk 14,9 protsenti testide koguarvust.

Pärnu haiglas oli täna hommikul ravil 14 COVID-patsienti. Üks ravialustest pääses tavaosakonda ja kaks lisandus koroonapalatitesse. Kaks inimest on intensiivravi osakonnas juhitaval hingamisel.

Terviseameti Lääne regioon jälgib Pärnumaal 494 inimest, kellest 226 on andnud positiivse proovi. Nad jälgivad kodumaakonna viit kollet, nende seas kaks uut kollet pereringis nakatunutest: ühes perekoldes on kümme ja teises 11 nakatunut.

Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami sõnul on valdav osa Pärnumaa uutest nakatunutest viiruse saanud pereringis. “Pere- ja tutvuskonnas nakatunuid on rohkemgi, ent me ei loe koldeks juhtumeid, kus nakatunuid on alla viie. Samal ajal kasvab nende inimeste hulk, kes ei tea või ei taha mäletada, kus nad nakatuda võisid,” tõdes Juhkam. “Inimesed ei taha väga rääkida, kus käidi.”

Lähiajal on Juhkami teada plaanis inimeste tahtlikke ja mitmekordseid rikkumisi hakata menetlema. “Maskikandmisega on nii ja naa: on neid, kes üldse ei kanna, ja teised, kes kannavad usinasti. Meile tuleb kaebusi, kus viidatakse, et asutustes ei kanta isikukaitsevahendeid. Terviseameti töötajad kontrollivad infot ja tegeleme juhtumitega, kuritahtlikule käitumisele hakkavad järgnema karistused,” rääkis ta.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on Pärnumaal 322,6.

Pärnumaal on COVID-19 vastu kaitsesüsti saanud 392 inimest. Üle 70aastasi on vaktsineeritud 25.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5528 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 723 ehk 13,1 protsenti testidest.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid proove Harjumaale, kus nakkus tuvastati 391 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 140, Pärnumaale 40, Lääne-Virumaale 34 ja Tartumaale 28. Teistesse maakondadesse tuli juurde alla 20 esmase nakatunu.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 553,28.

Haiglaravi vajab Eestis 402 patsienti.

Riigis on COVID-19 vastu kaitsesüsti saanud 5009 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles