Pärnu talisuplejaid praegune pakane ei heiduta

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talisuplejad. Pilt on illustratiivne.
Talisuplejad. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Talisuplejate elu läheb keerulisemaks alles siis, kui ilmad nii külmad on, et veele jääkaane peale võtab.

Praegu Pärnu jõge katvasse umbes kuue sentimeetri paksusesse jäässe tegid igapäevased talisuplejad täna augu siiski veel vaid mõne minutiga, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Tegelikult on Pärnu talisuplejate seltsi liikmetel mõni päev jões käimisel vahele jäänud ja seetõttu on jää jõudnud korraliku paksuse koguda. Nimelt võeti nädalavahetusel osa taliujumise maailmameistrivõistlustest ja täna sai palutud meestel veidi edvistada ja medalid kaela riputada.

Võistlused, kus pärnakatelgi väga hästi läks, on kindlasti oluline stiimul, et trenni teha. Pärnu ujumistreener Artur Tikkerbär sai Jurmalast kaks kuld- ja kolm hõbemedalit, trenni hakkas tegema aga kaks aastat tagasi. Kuigi nooruses tegeles ta ujumisega tõsiselt.   

"9. jaanuaril kaks aastat tagasi tulin siiasamasse, oli väga ilus ilm. Vaatasin, 14 kraadi külma oli, auk oli olemas Nikolai ja Tõnu poolt, võtsin püksid jalast ja käisin vees ära. Siis alustasin," kirjeldas Tikkerbär.

Ta ütles, et stiimuliks saigi siis see, et Bruno Nopponen oli just Slovakkiast toonud viis esikohta ja teada oli, et kahe aasta pärast on võistlused Jurmalas.

Tõnu Kütt aga arvab, et taliujumisega võib tegelda veel kõrges vanuses, äsjastel võistlustelgi võis seda näha. Ise võistles ta Jurmalas 60-65aastaste vanuseklassis ja ujus end vabastiilis 450 meetri distantsil hõbedale.

"Ma arvan, et ei ole vanusepiiri. Sest seal üks 82 aastat vana mees ujus 450 meetrit ja tuli elusalt välja. Seal oli küll ja küll nooremaid, keda veeti välja, jätsid pooleli. Aga on võimalik. Tuleb ainult rahulikult käia, mõnuga," rääkis Kütt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles