Pärnu ja POL soovivad turismifirmadele ärimudeli toetust algul plaanitud mahus

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linn ja POL soovivad, et ettevõtluse arendamise sihtasutus väljastaks turismiettevõtetele ärimudeli toetust vähemalt algul kavandatud mahus.
Pärnu linn ja POL soovivad, et ettevõtluse arendamise sihtasutus väljastaks turismiettevõtetele ärimudeli toetust vähemalt algul kavandatud mahus. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Pärnu linnavalitsus ja Pärnumaa omavalitsuste liit (POL) pöördusid Eesti valitsuse poole palvega vaadata üle majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi 4. jaanuari otsus, millega vähendati turismiettevõtete uue ärimudeli rakendamise toetusmeetme mahtu 4,1 miljonilt kahe miljonini euroni.

Pärnu linnavalitsuse pressiteate kohaselt leiavad pöördumisele alla kirjutanud, et kriisiajal pole turismiettevõtjate suhtes aus vähendada poole võrra uue ärimudeli rakendamise toetusmeetme mahtu.

“Arvestades kriisi mõju ja ulatust, peavad turismiettevõtjad tulevikku vaadates oma ärimudelid juba täna ümber hindama ja tegema,” seisab valitsusele läkitatud pöördumises.

Paljud Pärnumaa ettevõtjad olid valmis esitama taotluse, et toetuse abil oma senist ärimudelit ja -tegevust muuta, kuid toetusraha märgatava vähendamise tõttu jäi nii mõnigi piirkonnale tähtis firma sellest võimalusest ilma.

Seetõttu soovivad Pärnu linn ja POL, et ettevõtluse arendamise sihtasutus väljastaks turismiettevõtetele ärimudeli toetust vähemalt algul kavandatud mahus ehk 4,1 miljoni eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles