Riik toetab Pärnu kolledžit, et tugevdada regionaalset kõrgharidusõpet

Pärnu Postimees
Copy
Ministeeriumi plaanide järgi võiks iga kolledž saada 200 000 eurot, ent täpsem rahajaotus jääb ülikooli otsustada.
Ministeeriumi plaanide järgi võiks iga kolledž saada 200 000 eurot, ent täpsem rahajaotus jääb ülikooli otsustada. Foto: Tartu ülikooli Pärnu kolledž

Haridus- ja teadusministeerium eraldas Tartu ja Tallinna ülikoolile ning Tallinna tehnikaülikoolile 1,2 miljonit eurot, tugevdamaks regionaalset kõrgharidusõpet.

Riik andis TÜ-le 600 000 eurot, toetamaks õpet Narva, Pärnu ja Viljandi kolledžis.

Ministeeriumi plaanide järgi võiks iga kolledž saada 200 000 eurot, ent täpsem rahajaotus jääb ülikooli otsustada.

Tallinna tehnikaülikool sai 400 000 eurot, et tugevdada kõrgharidusõpet Ida-Viru- ja Saaremaal, ning Tallinna ülikool 200 000 eurot, toetamaks Haapsalu kolledžit.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aab ütles, et peab kõrgkoolide õppekohtade paiknemist üle Eesti väga oluliseks, ja tõdes, et nende ülalpidamine vajab lisaraha.

“Oleme ülikoolidega kokku leppinud, et nad jätkavad nendes piirkondades õppe pakkumist,” ütles Aab. “Kolledž annab piirkonnale peale kõrgharidusõppe muudki lisaväärtust, näiteks pakub täiendusõpet ja töökohti, toetab teadmussiiret.”

Regionaalse kõrgharidusõppe arendamisel lähtuvad ülikoolid OSKA analüüside soovitustest ja tööjõuvajaduse prognoosidest, oma vastutusvaldkondadest ning kohaliku tööturu vajadustest. Erilist tähelepanu pööratakse õpetajakoolituse ja kasvatusteaduse ning informaatika ja infotehnoloogia õppekavagrupi õppekavadele.

Tänavu on kavas toetada veel kahte rakenduskõrgkooli: Tallinna tehnikakõrgkooli, mis pakub õpet ka Lääne-Virumaal, ning Tallinna tervishoiu kõrgkooli, mille struktuuriüksus asub Kohtla-Järvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles