Uisuväljaku ehitaja ei nõustu linnavalitsuse leppetrahvinõudega

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Kui esialgu pidi uisuväljak valmima mullu 30. novembriks, siis lõplikult anti objekt üle 22. detsembril. Hilinemine oligi põhjus, miks Pärnu linnavalitsus soovib ehitajat trahvida.
Kui esialgu pidi uisuväljak valmima mullu 30. novembriks, siis lõplikult anti objekt üle 22. detsembril. Hilinemine oligi põhjus, miks Pärnu linnavalitsus soovib ehitajat trahvida. Foto: Lilli Tölp

Pärnu Lastestaadioni uisuväljakul on rahvas tritsutada saanud mõne nädala, kuid ehitajad ja Pärnu linn pole ehitustööde lõpliku hinna suhtes veel ühisele arusaamale jõudnud. Linn maksis leppetrahvi alusel ehitajatele veidi üle 60 000 euro vähem kui lepingus märgitud, kuid nüüd nõuavad nood, et summa välja makstaks.

Uisuväljaku projekteerisid ja ehitasid OÜ Sonmak Group, SampoEhituse OÜ ja OÜ Tuulesoojus, mille ühispakkumuse hind oli 597 314,40 eurot. Kui esialgu ­pidi staadion valmima mullu 30. novembriks, siis lõplikult ­anti objekt üle 22. detsembril. Hilinemine oligi põhjus, miks Pärnu ­linnavalitsus esitas ehitajatele 8. jaanuaril leppetrahvinõude summas 63 035 eurot.

Ehitajad palkasid end esindama advokaadibüroo Reinmaa & Partnerid vandeadvokaadi Hannes Toodu, kes saatis linnavalitsusele kirja, kus seisab, et leppetrahv on alusetu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles