Pärnu Postimehe kujundajate tööd nomineeriti kolmele auhinnale (1)

Meelis Kalme
, reporter
Copy

Eesti meediaettevõtete liidu žürii valis välja 2020. aasta kujunduskonkursi nominendid. Parimate hulka jõudis ka kolm Pärnu Postimehes ilmunud kujundust. Võitjad avalikustatakse nädala pärast veebitseremoonial.

Väikeste lehtede olemuslugude külgede kategoorias püüab teiste hulgas auhinda 13. mai Pärnu Postimehe külg „Ta soovis, et lastelastel oleks temast ilusad pildid”, mille kujunduse autor on Janek Talpas-Taltsepp.

Veel nomineeriti 15. mai Lõuna-Eesti Postimehe külg „Maale jäänud poeg jätkab isa tööd”(Ivari Lipp), ja Postimees Juunioris (30. jaanuar – 5. veebruar) ilmunud külg „Laulja Maian tegi elus ootamatu pöörde” (Kaido Kelp).

Väikeste lehtede koroonakülgede auhinnale konkureerib teiste seas 18. aprilli Pärnu Postimehe „Häid uudiseid ja tervist”, mille kujunduse autoriks samuti Talpas-Taltsepp. Teised nominendid on 25. märtsi Delovõje Vedomosti „Эти двa кризиса” (Jelena Tsenno) ja 14. aprilli Sakala “Kuidas kaup puhtalt koju saada?” (Alice Lokk, Kristi Markov ja Hans Väre).

Väikeste lehtede avatud rühmas nomineeriti auhinnale Talpas-Taltsepa ja Malle Pirruse 19. veebruari Pärnu Postimehe loodusrubriigi kujundus. Samuti on nominendid Delovõje Vedomostis 12. veebruaril ilmunud „Кто хочет стать пенсионером?” (Jelena Tsenno); Tartu Postimehes 23. jaanuaril avaldatud „Tipp 100. Nemad on Tartu ja Tartumaa kõige mõjukamad” (Artur Kuus) ja 4jaleht (žürii liidetud tööd: infograafika + illustratsioonid), mille autorid on Markus Tamm ja Andre Taal, illustratsioonid Berta Kisand.

Suurte lehtede olemuslugude külgede nominendid on 15. jaanuari Eesti Ekspressi „Üle igasuguste piiride” (autor Tarmo Rajamets); 15. veebruari Eesti Ekspressi „Surm Pamiiris” (Tarmo Rajamets); 22. veebruari Postimehe „Linda Raunet ja Eesti Vabariik – 102 aastat ühiseid mälestusi” (Aili Väronen); 7. novembri Postimehe „Connery. Sean Connery ja Sean Connery sattus lõpuks siiski tüüprolli” (Toivo Luht) ja 17. detsembri Äripäeva “Mis tunne on, kui enam ei jõua?” (autor Estel Eli, illustratsioon Annamaria Bereczkilt).

Suurte lehtede koroonakülgede nominendid on 5. augusti Eesti Ekspressi „Tartu koroonahullu lõbusad seiklused Eestimaal” (autor Tarmo Rajamets, illustratsioonid Heiki Ernitsalt), 6. juuni Õhtulehe „Eesti rahvusballeti karantiin” (Risto Mandre), 13. märtsi Äripäeva „Maailm on haige” (Estel Eli) ja 23. detsembri Äripäeva „Kui intensiivis on kas või üks vaba koht, on mu hing rahul” (Margit Toovere).

Suurte lehtede avatud rühma nominendid on Eesti Ekspressis 25. märtsil ilmunud „Meil tõuseb!” (autor Tarmo Rajamets), LPs 17. jaanuaril avaldatud “Kuidas Bellingshausen enese teadmata Antarktise avastas” (Ivar Kuldver), „Tähenduse teejuhtide” logo ja päise kujundus (Marko Kekišev, Markus Tamm, Andre Taal ja Mihkel Lappmaa) ja 13. veebruari Õhtulehe „Rumalad. Nõrgad. Saamatud“ illustratsioon (Risto Mandre).

Digitööde kategoorias osales kolm tööd ja žürii jättis nominendid valimata, kuid selgitas välja võitja.

Kokku võistles 207 tööd, osales 19 väljaannet. Võitjad avalikustatakse 5. märtsil.

Võitjate hulgast valis žürii ka kaks peapreemia saajat: ühe üleriigilise levikuga ja teise kohaliku lehe. Preemia suurus on 1000 eurot kätte.

Töid hindasid Postimehe prindi tootmisjuht Kaido Kelp, vabakutseline kujundaja Margit Toovere, Õhtulehe peakujundaja Risto Mandre, Geenius Meedia juht Siim Saidla ja Eesti Ekspressi peakujundaja Tarmo Rajamets. Distantsilt osales žürii töös Roosmarii Kurvits Tartu ülikoolist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles