Erametsaomanik: RMK käis minu metsas vargil. RMK: see oli eksitus (23)

Lauri Mutso
Copy
Valdur Rohi ei ole niivõrd nördinud selle pärast, et talle tekitati rahaline kahju, kui et eksis riigiasutus.
Valdur Rohi ei ole niivõrd nördinud selle pärast, et talle tekitati rahaline kahju, kui et eksis riigiasutus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Küünlakuu lõpus valdusi üle vaatama läinud erametsaomanik Valdur Rohi sattus enda metsas ragistava harvesteri peale. Puudelangetajaks osutus riigimetsa majandamise keskus (RMK), mis oli soovinud rajada enese maale tee, kuid asunud seda tegema valel pool kinnistupiiri.

Rohi oli juba üle aasta varem teada saanud, et RMK soovib Lääneranna vallas sinna kanti oma metsadele ligi pääsemiseks teed sisse ajada, sellegipoolest tabas teda kaks ebameeldivat üllatust. Esmalt avastas ta läinud aasta jaanipäeval enda postkastist lepingu, millele riigimetsa majandaja ootas tema allkirja ja mis andnuks RMK-le õiguse raiuda see tee sisse tema metsas.

​See leping oleks hulga teega seotud kohustusi pannud erametsaomaniku õlule, ent vastu saanuks vaid raiutud puude eest raha ja õiguse tee ajutiselt sulgeda. “Seal oli terve lehekülg kohustusi. Muidugi ei kiirustanud ma sellist lepingut allkirjastama ja asusin asja uurima, miks nad oma teed ei tee oma maa peale,” rääkis Rohi.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles