Pärnu volikogu piirab palgatõusu

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Artur Sadovski / Postimees

Homme kogunev Pärnu linnavolikogu kavatseb linnajuhtide palgad eelmise aasta tasemel külmutada ja ametnike toetusi piirata.


Linnajuhtide palgad sõltuvad Eesti keskmisest brutopalgast. Seni arvestati neid eelneva aasta teise kvartali, uue korra järgi üle-eelmise aasta teise kvartali keskmise palga alusel. Muudatusega pannakse iga-aastasele palgatõusule piir.



Linnapea palgaks on neli Eesti keskmist palka, millele lisandub 20protsendiline esindustasu. Volikogu esimehele ja abilinnapeadele esindustasu ei maksta, nemad saavad 85 protsenti linnapea palgast. Igaühe kogusissetulek sõltub sellest, milliste äriühingute või sihtasutuste nõukogudest talle lisa makstakse.



Linnapea Mart Viisitamme sissetulek koos esindustasu ja haigla nõukogu esimehe tasuga on 61 435 krooni kuus. Volikogu esimehe Ahti Kõo kuusissetulekuks koos Estonia nõukogu esimehe tasuga on 46 266 krooni.



Abilinnapea Jane Metsale makstakse koos Estonia nõukogu liikme tasuga 44 266 krooni kuus. Abilinnapead Peeter Saunpere ja Simmo Saar nõukogudest lisa ei saa, nende kuupalgaks on 39 266 krooni.



Kui linnajuhtide palku eelmise aasta tasemel ei külmutataks, tõuseks Viisitamme palk 7028 ning Kõo ja abilinnapeade palk 5975 krooni võrra. Samuti suureneks volikogu komisjonide ja fraktsioonide esimeeste tasu, mis volikogu esimehe palgast sõltub.



Palkade külmutamises on koalitsioon üksmeelne, eriarvamusi tekitasid linnaametnikele makstavad toetused.



Homme arutatavas eelnõus on juubelisünnipäevade toetust kahandatud kuupalgalt 5000 kroonile ja lisatud tingimus, et linnavalitsuses peab olema töötatud vähemalt aasta.



Bakalaureuse kraadi omistamisel saab ametnik 4000, magistrikraadi omistamisel 5000 ja doktorikraadi kaitsmisel ühe kuupalga ulatuses toetust. Lapse sünni korral makstakse 5000, vanemate, laste või abikaasa surma korral 5000 krooni. Kümneaastase tööstaaži täitumisel antakse 3000, 15. aasta puhul 4500, 20. aasta puhul 6000 krooni ja alates 25. aastast kuupalga suurune toetus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles