Päästeamet lõpetas loodusmaja teisaldatavate esemete mürgist puhastamise

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Päästeamet lõpetas eile õhtul kaks päeva väldanud tööd, kuid eraettevõte jätkab puhastus­töödega homme.
Päästeamet lõpetas eile õhtul kaks päeva väldanud tööd, kuid eraettevõte jätkab puhastus­töödega homme. Foto: Mailiis Ollino

Mürgiga saas­tunud Pernova haridusmaja hoone on täis kõiksugust tehnikat ja eksponaate. Päästeameti ülesanne oli lokaliseerida bioloogiline reostus. Nagu selgitas Lääne päästekeskuse juht Heiki Soodla, on eesmärk eemaldada hoonest sinna ladestunud bioloogiline mürkaine palütoksiin, mis mõjub põhiliselt naha või hingamisteede kaudu, tekitades seeläbi tervisehäireid.

Üleeile hommikul moodustati loodusmaja kõrvale park­lasse staap. Majast toodi välja kõik esemed, mida oli võimalik teisaldada.

Kahel päeval sündmuspaigal töötanud 30 inimese päevad küündisid ligemale 13 tunni pikkuseks. Operatsioonile kaasati päästemeeskonnad koos tehnikaga Pärnu, Vändra ja Pärnu-Jaagupi komandost, samuti Sindi, Taali ja Halinga vabatahtlikud päästjad. Kohale toodi Pärnu päästekomando keemiahaagis ja päästeameti erikeemiatalituse CBRN-rühm.

Eile õhtul lõpetasid päästjad koostöös loodusmaja töötajatega tehnika ja eksponaatide mürgi neutraliseerimise, kuid tööd pole sellega majas lõppenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles