Kihnu saare elanikud tahavad suvelgi iga päev mandrilt koju

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Reisiparvlaeva Kihnu Virve salong mahutab 200 reisijat, suveks on paljud reisid Munalaiust ainulaadsele saarele juba­ välja müüdud. Varasem eelisjärjekorraõigus kihnlastele enam ei kehti.
Reisiparvlaeva Kihnu Virve salong mahutab 200 reisijat, suveks on paljud reisid Munalaiust ainulaadsele saarele juba­ välja müüdud. Varasem eelisjärjekorraõigus kihnlastele enam ei kehti. Foto: Urmas Luik

Maailmakuulsale Kihnu saarele pääs võrdub külastajale suvel loteriivõiduga, kui ta pole laevapiletit varakult ette ostnud. Kihnu Virvele mandrilt järelelehvitamine ähvardab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi määruse eelnõu lugedes ka kihnlasi endid.

Kihnlastele kui püsielanikele ei kehti enam eelis osta sadamast pilet väljaspool järjekorda ehk enne turiste ja veelgi vähem on see võimalik nüüd, mil Munalaiu ja Kihnu sadamahoones asendab luust ja lihast madrust puutetundliku ekraaniga piletiautomaat.

Kihnu valla veidi üle 700 elaniku eestkõneleja vallavanem Ingvar Saare sõnade kohaselt on senised arutelud tõestanud riigi tahtmatust lähtuda transporditeenuse korraldamisel püsiasustusega väikesaarte seadusest ning seal sätestatud riigi ja omavalitsuse eesmärkidest. Teisisõnu: kihnlased vaidlevad vastu ministeeriumi plaanile muuta parvlaevaühenduse soodustingimusi, mille tulemusena peavad Kihnu elanikud ostma endale ja sõiduki üleveopileti üldjärjekorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles