Tori valla noori ootavad peagi uued ajaviitekohad

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Sindi rulapark koliti elamute naabrusest seltsimaja ette haljasalale mullu oktoobris, nüüd on plaanis kulunud rambid asendada uutega.
Sindi rulapark koliti elamute naabrusest seltsimaja ette haljasalale mullu oktoobris, nüüd on plaanis kulunud rambid asendada uutega. Foto: Merle Rallmann

Tori vallavalitsuses on küpsenud plaan rajada omavalitsusse mitu rulaparki. Kui kõik edeneb plaanipäraselt, valmivad need Sindis, Saugas ja Ares juuniks.

Praegu on Tori vallas kaks suuremat rulaparki: Sindis ja Toris. Uued pargid kerkivad Sindi seltsimaja ning Are ja Sauga noortekeskuse juurde haljasalale.

Sindis on rulapark juba aastaid olnud, kuid see on amortiseerunud ega vasta tänapäeva nõuetele. Mullu sügisel vahetas park asukohtagi, kolides kunagise kohviku naabrusest seltsimaja ette. Uue pargi tarvis rajatakse Sinti 17x35meetrine asfaltplats. Are ja Sauga noortel seni rulaparki polnud, kuid peagi saavad sealsed nooredki võimaluse õues aktiivselt aega veeta.

Ehitaja on juba leitud, väljakud ehitab TREF Nord. Parkide elemendid valmistab Rhyno Skate Park Systems, tootjaga on kokku lepitud rampide paigalduski.

Esiti lootis vald, et 100 000 euroga saab kolm parki kätte, aga hanke tulemusena selgus, et parkide aluse väljaehitamine, seadmed ja nende paigaldus maksab märksa enam ja objektide rajamise eelarvet tuli suurendada. Käibemaksuga lähevad rulapargid vallale maksma ligemale 184 000 eurot.

“Hindasime, et praeguses olukorras on mõistlikum teha kolm väiksemat parki eri piirkondadesse, et rohkem noori saaks rulatada, kuna paljudel neist pole võimalik sõita kodukohast kaugemale. Plaanime noortekeskustesse soetada rulad, et need, kel sõiduriist puudu, saaksid seda laenutada ja sõitmist proovida,” rääkis Tori vallavanem Lauri Luur. Kinnitades, et kõrvuti noorte vaba aja sisustamisega on eesmärk vältida suure müra tekitamist ja tagatud peab olema rampide kasutajate ohutus.

Luuri jutu järgi ei vasta kolm rajatavat parki professionaalsete ekstreemsportlaste, vaid algajate ja harrastajate vajadustele. “Eelarve ei võimaldanud teha tipptasemel parke kõiki kolme piirkonda. Kui kogukonnalt ja asjahuvilistelt tuleb selge signaal ka professionaalse rulapargi vajaduse kohta, peame selle võtma eraldi eesmärgiks ja oleme avatud ettepanekutele,” lisas vallavanem.

Rulaparkide ehitusraha tuleb kohalike omavalitsuste investeeringutoetusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles