Suvepealinna loomestipendium ootab kandidaate

Pärnu Postimees
Copy
Mullu pälvis suurima loomestipendiumi Al Paldrok (vasakul), loomaks teosesari “Apokalüptilised maastikud”, mis iseloomustab tänapäeva inimest maailma uues olukorras.
Mullu pälvis suurima loomestipendiumi Al Paldrok (vasakul), loomaks teosesari “Apokalüptilised maastikud”, mis iseloomustab tänapäeva inimest maailma uues olukorras. Foto: Alar Raudoja

Viiendat aastat järjest annab Pärnu linnavalitsus välja loomestipendiume, et toetada ja väärtustada siinseid loovisikuid.

Stipendium määratakse loomeinimesele, kes elab või tegutseb Pärnus või Pärnu heaks ja soovib luua teost, mis rikastab linna kultuuri. Toetust võivad taotleda kõik kujutava või audiovisuaalse kunsti, lavakunsti, kirjanduse, muusika või arhitektuuri erialal tegutsejad.

Loomestipendium on ühekordne ja mõeldud kindla teose loomiseks.

Aastas antakse välja kuni viis stipendiumi ja nende eraldamise otsustab linnavalitsus komisjoni ettepanekul.

Toetuse suurus oleneb vastava aasta eelarvest. Kui sobivad kandidaadid puuduvad, on linnavalitsusel õigus jätta toetusraha välja andmata.

Taotlus tuleb esitada linnavalitsusele 20. juuniks.

Mullu pälvisid loomestipendiumi Al Paldrok, Ulla Helin Mengel, Jaak Känd, Margrit Kits ja Galina Arum. Linn maksis loomestipendiumidena välja 12 990 eurot. Kõige suurema summa – 5500 eurot – sai Paldrok skulptuuri- ja graafiliste teoste sarja “Apokalüptilised maastikud” loomiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles