Järjekordne firma püstitab tööstusalale tootmishoone

Sirle Matt
, reporter
Copy
Timo Pelt rääkis, et eraisikud astuvad firma esindusse üliharva, sest nende kaup on mõeldud tööstustele.
Timo Pelt rääkis, et eraisikud astuvad firma esindusse üliharva, sest nende kaup on mõeldud tööstustele. Foto: Urmas Luik

Kõige kaugem riik, kuhu Peltoc on toodangut saatnud, on Iraak. Tööstusseadmeid ­müüva, tootva ja hooldava Peltoci omanik ja juht Timo Pelt meenutas, et transporti sinna pakkus ainult DHL. Veel nimetab ta riikidena, kuhu kaupa müüdud, Kreekat, Sloveeniat, Usbekistani. Soome lähetatakse midagi iga nädal.

Pärnu Ehitajate tee äärse firma müügiesinduse kohta märkis Pelt, et juhuslikule sisseastujale on seal ainukesed tuttavad tooted voolikurullid ja suruõhu­seade, mis meenutab õlleankrut. Sestab satub erakliente esindusse aastas kõige rohkem viis: inimesed, kes otsivad mõnd spetsiifilist detaili. Põhiklientuuri moodustavad tööstusettevõtted, kellele Peltoc müüb edasi tootmisseadmeid, hooldab neid ja valmistab eritellimusel lisaseadmeid. Nõudlus eritellimustoodete järele on nii suur, et tööjärg on juba aasta lõpuni ees. Seadmeid, mida firma järjepidevalt hool­damas käib, leidub üle Eesti pool tuhat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles