Rahandusminister pani Pärnumaa kiratsevate palkade mure erasektori õlule ja vähendas sillaehituse tuhinat (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Mailiis Ollino

Läinud reedel Pärnumaad väisanud rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus (Reformierakond) usub, et Pärnumaa majandus saab lähiaastatel eurorahast tublisti kasu. Koroona tõttu kiratsevate spaade aitamise suhtes ei andnud valitsuse liige aga kindlaid lubadusi ja tõmbas alla Pärnu uue autosilla ehitamise tuhinat.

Pärnumaal on keskmine palk väga madal, riigis tagantpoolt neljas. Isegi madalam kui Ida-Virumaal. Palju räägitakse vajadusest toetada Ida-Virumaad. Kas Pärnumaale on samuti midagi ette nähtud, et siinne palk tõuseks?

Ida-Virumaal on täiesti omaette proovikivi vabaneda põlevkivi lõksust. Selles mõttes ma neid kahte maakonda ei vastandaks. Ei tahaks öelda, et Ida-Virumaale on liiga palju investeeritud. Ma arvan, et see on olnud ja on hädavajalik.

Pärnumaal on lähiaastatel võimalus päris suurt kasu saada euroraha investeeringutest. Meil on tervikuna Eestis järgmisel neljal aastal kokku kasutada kaheksa miljardit eurot. Tahaks innustada kõiki, ka Pärnumaal, neid võimalusi kasutama.

Investeeringutega seoses on Pärnumaa puhul võimatu mitte rääkida Rail Balticust. Aga see ei ole oluline üksnes elanikele. Ettevõtlus saab otsest kasu sellest, et vahemaad vähenevad, turud tulevad lähemale.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles