Pernovas algas puhastustööde viimane vaatus

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Hariduskeskuse töötajad pääsevad majja hiljemalt uue nädala alguses.
Hariduskeskuse töötajad pääsevad majja hiljemalt uue nädala alguses. Foto: Mailiis Ollino

Eile alustasid Pernova loodusmajas puhastushanke võitnud P. Dussmann Eesti osaühingu töötajad korallimürgistuse üle elanud hariduskeskuses puhastust, mille lõppedes võivad ligi kaheks kuuks majast eemale jäänud töötajad oma tööruumidesse naasta. 9. aprillil paiskus loodusmaja mereakvaariumist õhku tõenäoliselt haruldane korallimürk palütoksiin.

Pernova hariduskeskuse direktori Kaire Mertsini sõnutsi võitis maja puhta veega puhastamise hanke OÜ P. Dussmann, ent kui palju mitme tuhande ruutmeetrise pinnaga loodusmaja pesu maksma läheb, ei saa ta lepingutingimustest lähtuvalt öelda. “Nende lepingus oli selline punkt, et sellest ei räägita,” tõdes Pernova juht.

Kui kõik kenasti läheb, on Pernova mai lõpuks puhas. Loodusmaja ruume puhastatakse sügavamatest soppidest väljapääsude suunas, et ei tekiks ruumidevahelist ristsaastumist. “Üks ruum korraga, siis tagurdatakse sealt välja ja pannakse uks lukku. Iga ruumi kohta koostatakse akt, kus on kirjas, mida puhastati, kuidas puhastati, millega puhastati, kes puhastas ja kui kaua puhastati,” selgitas Mertsin, kes peab õhtuti terviseametile edastama raporti päevaste tegevuste kohta. Mertsin lootis, et terviseametiga ühte sammu astudes saab 31. maiks maja ära vormistada. “Ja kui kõik läheb ilusasti, saame lastekaitsepäeval, 1. juunil maja pidulikult avada,” unistas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles