Pärnu katsetab mujal ilmas end tõestanud suitsiidiennetuse mudelit

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Eneselt elu võtnud laste ja noorte arv on viimastel aastatel kasvanud, alaealiste suitsiidide pingereas on Eesti maailma tipus. Kuidas sellise suundumuse vastu võidelda? Ühest vastust kahjuks pole.
Eneselt elu võtnud laste ja noorte arv on viimastel aastatel kasvanud, alaealiste suitsiidide pingereas on Eesti maailma tipus. Kuidas sellise suundumuse vastu võidelda? Ühest vastust kahjuks pole. Foto: Peaasi.ee

Eesti on paljudes valdkondades maailma tipus: hariduse kvaliteedi poolest, samuti tehnoloogia vallas. Paraku leiab koduriigi mõne väga musta edetabeli eesotsast.

Ehkki enesetappude arv Eestis on 1990. aastate algusega võrreldes vähenenud üle kolme korra, oleme Euroopas esirinnas eneselt elu võtnute arvu poolest 100 000 elaniku kohta. Koos Uus-Meremaa ja Usbekistaniga oleme aga maailma tipus ala­ealiste suitsiidide pingereas. Eneselt elu võtnud laste ja noorte arv ongi hoolimata spetsialistide pingutustest viimastel aastatel kasvanud.

Kuidas sellise suundumuse vastu võidelda? Ühest vastust kahjuks pole, kuid suitsiidide arvu vähendamise eest võitlejate arsenali lisandus töövahend, millele pannakse küllalt suuri ootusi ja mis mujal maailmas on märkimisväärseid tulemusi näidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles