Vändra meeskond võitis taas Põrgupõhja retke

Copy
Pärnumaa maleva Vändra meeskond võitis järjekordse Põrgupõhja retke.
Pärnumaa maleva Vändra meeskond võitis järjekordse Põrgupõhja retke. Foto: Karri Kaas

Neljapäeva hommikul alanud, metsavendlusele ja ellujäämisoskustele pühendatud sõjalis-sportliku võistluse “Põrgupõhja retk 2021” võitis Kaitseliidu Pärnumaa maleva Vändra meeskond.

Võitjavõistkonda kuulusid Kristo Sinivee, Peedu Perner, Kristo Pihlak ja Kris Gregor Edo. Teiseks tuli Kaitseliidu Tallinna maleva Kalevi ja kolmanda koha pälvis Kaitseliidu Pärnumaa maleva Aruvälja meeskond.

Kolmepäevase jõukatsumise pikkus oli linnulennult 70 kilomeetrit, mille jooksul pidid metsavendade gruppideks kehastunud võistlejad läbima varjatult Raplamaa vaheldusrikast ja looduskaunist maastikku ja lahendama rajal nupukust ja tiimitööd proovile panevaid ülesandeid.

“Võistlus oli kindlasti väga palav ja katsumusi pakkuv, kuid samal ajal tõeliselt huvitav,” ütles võitjavõistkonna liige Kristo Pihlak. “Meie jäime võistlusega väga rahule. Saime vihma, päikest ja lahendada kontrollpunktides ülesandeid, mis olid väga põrgupõhjalikud.”

Juba 21. korda toimunud Põrgupõhja retk algas neljapäeva, 8. juuli hommikul Vana-Vigala lauluväljaku juurest ja lõppes laupäeva,10. juuli pärastlõunal lõpujooksuga samas kohas. Kokku läks rajale kaheksa neljaliikmelist võistkonda, kelle hulgast katkestas üks. Ühe liikme pidi raja äärde jätma samuti üks meeskond.

“Kuigi tänavune retk paistis silma kuuma, kuid vaheldusrikka ilma ja tavapärasest pisut erineva raja poolest, on mul hea meel, et valdav osa võistkondi suutis lõpuni vastu pidada, mis näitab meie meeste ja naiste sitkust,” kinnitas peakorraldaja Martin Andreller.

Põrgupõhja retke korraldab MTÜ Põrgupõhja Risti Selts, keda toetavad Eesti endiste metsavendade Liit, Raplamaa omavalitsuste arengufond, Naiskodukaitse, Kaitseliidu kool, Kaitseliidu Rapla ja Pärnumaa malev ning paljud teised.

Tagasi üles