Võiste lähedal meres hukkunud mehe surma põhjuse selgitab lahang (1)

Copy
55-aastase mehe surma põhjuse selgitab välja lahang.
55-aastase mehe surma põhjuse selgitab välja lahang. Foto: Elmo Riig

Eelmisel laupäeval Häädemeeste vallas Võiste sadama lähistel kaatrilt merre ujuma läinud mees leiti uppununa.

Eile andis Häädemeeste valla piirkonnapolitseinik Andris Avamere teada, et otsingud Võistes on lõppenud ja hukkunu on leitud. "Täname kõiki, kes andsid oma panuse. Seekord võttis kahjuks meri oma osa," lausus ta ja avaldas lähedastele kaastunnet. 

Pärnu politseijaoskonna piirivalve välijuht Janek Pinta sõnul leidis 24. juulil kaduma läinud 36aastase mehe 1. augustil kaldavaatluse käigus patrull. "Mees leiti kalda lähedalt põlvini mere veest Suurna lautrikoha piirkonnast," täpsustas Pinta.

Eile leiti kalda lähedalt veest üheksa päeva eest meres kadunuks jäänud 36aastane Pärnumaa mees.
Eile leiti kalda lähedalt veest üheksa päeva eest meres kadunuks jäänud 36aastane Pärnumaa mees. Foto: Mailiis Ollino

Laupäeval, päev enne mehe leidmist, otsisid politseinikud meest samast piirkonnast, ent siis hukkunut ei leitud. Politsei esindaja hinnangul otsis kadunud meest igapäevaselt ligikaudu 25 inimest. "Mehe surma põhjuse selgitab lahang," lisas välijuht

Merevalvekeskus sai 24. juulil kella 13.25 paiku teate, et Võiste sadamast ligikaudu poolteise kilomeetri kaugusel on vees 36aastane mees, kes esialgsetel andmetel läks kaatri pealt ujuma, kuid paraku triivis veesõiduk temast eemale ning ta ei saanud enam kaatri peale tagasi ja jäi kadunuks. Pardal oli veel üks täiskasvanu ja kaks last.

Sündmusele reageerisid Pärnu politseijaoskonna merepäästjad, päästeamet ja Jaagupi vabatahtlikud merepäästjad. Merevalvekeskus kaasas otsingutesse lennusalga kopteri. Otsingutel osalesid vabatahtlikud otsijadki, teiste seas sihtasutuse Kadunud operatiivse otsingugrupi (OPEROG) vabatahtlikud. 

Kadunud noor mees läks 1,5 kilomeetri kaugusel kaldast merre ujuma - juhita jäänud alusele ta tagasi ei jõudnud.
Kadunud noor mees läks 1,5 kilomeetri kaugusel kaldast merre ujuma - juhita jäänud alusele ta tagasi ei jõudnud. Foto: Enn Korv
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles