Taasiseseisvumispäeva tähistatakse hommikust õhtuni

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Pärnu Alevi kalmistul vabadussõja mälestussamba juures meenutatakse omariikluse eest võidelnuid ja asetatakse nende mälestuseks pärjad.
Pärnu Alevi kalmistul vabadussõja mälestussamba juures meenutatakse omariikluse eest võidelnuid ja asetatakse nende mälestuseks pärjad. Foto: Urmas Luik

Sel reedel, 20. augustil möödub 30 aastat Eesti taasiseseisvumisest ja Pärnus tähistatakse seda varahommikust alates.

Tähistamine algab 20. augusti hommikul kell seitse lipu heiskamisega Iseseisvuse väljakul. Linnapea Romek Kosenkranius peab päevakohase kõne. Sündmust ilmestab muusikaga Kaitseliidu Pärnumaa maleva orkester Saxon.

Pidupäev jätkub kell 11 Alevi kalmistul, kus vabadussõja mälestussamba juures meenutatakse omariikluse eest võidelnuid ja asetatakse nende mälestuseks pärjad.

Kell 12 peetakse Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus taasiseseisvumispäeva tänujumalateenistus.

Kell 16 algab Pärnu raekojas Pärnu linnavolikogu esimehe Andrei Korobeiniku ja linnapea Romek Kosenkraniuse vastuvõtt. Sinna on palutud Pärnust ja Pärnumaalt valitud rahvasaadikud, kes 1991. aasta 20. augustil kuulusid Eesti NSV ülemnõukokku, samuti tolleaegse Pärnu linnavalitsuse ja volikogu liikmed.

Taasiseseisvumispäeva lõpetab kell 18 Pärnu Koidula muuseumi aias algav kontsert “Kogu elu on tee“. Kontsert on ainest saanud kodust, emakeelest, lastest, sõpradest ja aja kulgemisest meie ümber. Kava seovad tervikuks vahetekstid, mis jutustavad Eestist, ajaloost, kultuurilisest järjepidevusest, kodumaast ja kodust, kodutundest ja eri põlvkondadest. Kõlavad eestikeelsed laulud.

Esinevad Jana Tringi erakooli kasvandikud mudilastest täiskasvanud lauljateni, naisansambel Kõlarüü ja naiskoor Põllepaelad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles