Avati kohaliku omaalgatuse programmi sügisvoor

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Kogukondadesse panustavad mittetulundusühingud ja sihtasutused saavad taas oma tegevuseks toetust küsida.
Kogukondadesse panustavad mittetulundusühingud ja sihtasutused saavad taas oma tegevuseks toetust küsida. Foto: Marko Saarm

Kogukondadesse panustavad mittetulundusühingud ja sihtasutused saavad taas oma tegevuseks toetust küsida, kandideerides kohaliku omaalgatuse programmi (KOP) sügisvoorus.

Riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnutsi on programmi eriti oodatud innovaatilised ideed ja algatused kohalike teenuste arendamiseks. “Näiteks loodi koostöös teenusepakkujaga võimalus pakiautomaadi teenuse kasutamiseks piirkonnas, kus sellist võimalust varem ei olnud,” tõi Aab välja.

KOPiga soovitakse kaasa aidata tugevate ja omaalgatusel põhinevate kogukondade tekkimisele ning püsimisele.

Programmi viiakse ellu kahe meetme kaudu. Kogukonna arengu meetmega panustatakse kogukonnaliikmete teadmiste ja oskuste kasvu, kogukonna identiteedi tugevnemisse ja tõhusama koostöö tekkesse ning maksimaalne toetussumma on 2500 eurot. Investeeringute ja kogukonnateenuste arendamise meetmega panustatakse kogukonnale vajalike ja kogukonnaliikmete ühistegevust soodustavate avalikus kasutuses olevate objektide rajamisse ja arendamisse ning kogukonnaliikmetele vajalike teenuste pakkumisse, maksimaalne toetus on 4000 eurot.

Toetust saavad taotleda avalikes huvides oma piirkonna heaks tegutsevad mittetulundusühingud ja sihtasutused, kus ei osale liikmena omavalitsus ega riik.

Virtuaalne infopäev taotlejatele toimub 13. septembril kell 17.

Taotlus projektis osalemiseks tuleb esitada elektrooniliselt riigi tugiteenuste keskuse lehel hiljemalt 1. oktoobriks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles