Politsei tabas liinibussist Valgevene kaudu saabunud võõra dokumendiga iraaklase (2)

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Politseinikud kontrollivad piirialadel liikumist seoses rändesurvega Leedus ja Lätis.
Politseinikud kontrollivad piirialadel liikumist seoses rändesurvega Leedus ja Lätis. Foto: Jüri Looring

Pühapäeval tabasid politseinikud Pärnumaal Riia–Tallinna liinibussis sõitjaid kontrollides Eestis ebaseaduslikult viibinud Iraagi kodaniku, kes oli Euroopa Liitu jõudnud Valgevene kaudu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

3. oktoobri pärastlõunal kella 14.40 ajal kontrollis politseipatrull Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Uulus Riiast Tallinna sõitnud bussireisijaid, tuvastades 25aastase Iraagi kodanikust mehe, kes Eestisse oli tulnud ebaseaduslikult.

“Mees esitas politseinikule isikut tõendava dokumendi, mis ei olnud tema oma. Politseinikud viisid ta menetlustoiminguteks Pärnu politseijaoskonda. Praegu uurime, mil viisil oli mees dokumendi hankinud,” selgitas Lääne prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse juht Margo Peters.

Petersi sõnutsi ei olnud iraaklase reisisiht Eesti. “Mees oli omavoliliselt lahkunud Läti majutuskeskusest, kuhu ta oli saabunud augustis Valgevenest.  Mehe eesmärk oli sõita Lätist bussiga Tallinna, et sealt reisida Rootsi oma sugulase juurde.”

Mehe eesmärk oli sõita Lätist bussiga Tallinna, et sealt reisida Rootsi oma sugulase juurde.

Margo Peters, Lääne prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse juht

PPA esitas taotluse paigutada mees kinnipidamiskeskusesse ja teeb koostööd Lätiga, et ta tagasi saata.

Politseinikud kontrollivad piirialadel liikumist seoses rändesurvega Leedus ja Lätis. “Oleme praeguseks juba mitu kuud suunanud Eesti–Läti piiri lähedusse lisapatrulle, et kontrollida Läti kaudu riiki sisenevaid sõidukeid ja inimesi, et takistada võimalikku ebaseaduslikku rännet,” märkis Peters.

Kontroll jätkub. “Lisakontrolli mõte piirialadel on ära hoida rändekoridoride teke ja siin ei ole oluline, kas Eestit soovitakse kasutada transiitriigina või on Eesti lõppsihtkoht. Politsei võtab tõsiselt iga juhtumit, hindame iga päev olukorda ja tegutseme selle järgi,” kinnitas Peters.

Augusti keskpaigast, mil politsei sisepiiril kontrolli tugevdas, on kontrollitud 168 844 piiri ületanud inimest ja 87 539 sõidukit.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles