Pärnumaa kool pääses aasta kooli konkursil finalistide hulka

Sirle Matt
, reporter
Copy
Uulu põhikool
Uulu põhikool Foto: Haridus- ja Noorteamet

24 kandideeriva üldharidus- ja kutsekooli seast valiti filnaali kümme kooli üle Eesti, kokku seitsmest maakonnast.

Kandideerijatel tuli konkursile esitada oma kooli tutvustav lühivideo, pildigalerii ja kaaskiri. Aasta kooli žürii otsusega pääses Pärnumaalt finaali Uulu põhikool. Teised  tänavu lõpphääletusele jõudnud koolid on Jõhvi gümnaasium, Rakvere ametikool, Jõhvi vene põhikool, Parksepa keskkool, Tallinna juudi kool, Tartu Tamme gümnaasium, Kohtla-Järve gümnaasium, Türi ühisgümnaasium ning Ruila põhikool.

Rahvahääletus aasta kooli 2021 väljaselgitamiseks algab täna. Oma lemmikkooli poolt saab hääletada 22. oktoobrini aadressil novaator.err.ee/aastakool.

Konkursi finalistide videotega saab tänasest tutvuda ETV hommikusaates “Terevisioon” ja Novaatori portaali vahendusel.

Võitja väljaselgitamiseks liidetakse kokku rahvahääletuse tulemused ja žürii hinded. Aasta kool 2021 kuulutatakse välja 5. novembril ETV “Terevisiooni” otsesaates.

Sel aastal soovivad haridus- ja noorteamet koos haridus- ja teadusministeeriumiga esile tõsta neid koole, kus keerulisest ajast hoolimata on suudetud tagada kvaliteetne õpe ja leitud viise koolipere ühtsustunde säilitamiseks. Seda arvestades tegi finalistide valiku aasta kooli žürii, kuhu kuulusid Anette Viin Eesti õpilasesinduste liidust, Annike Soodla haridus- ja teadusministeeriumist, Triin Saar haridus- ja noorteametist, Laura Kõrvits ERRi noortesaatest “Nova” ning laulja ja muusikapedagoog Hanna-Liina Võsa.

Mullu pälvis aasta kooli tiitli Võru gümnaasium, aasta varem Viljandi gümnaasium ja enne seda Tallinna 32. keskkool.

Uulu põhikool. Konkursil osalejatel tuli esitada oma kooli tutvustav lühivideo, pildigalerii ja kaaskiri.
Uulu põhikool. Konkursil osalejatel tuli esitada oma kooli tutvustav lühivideo, pildigalerii ja kaaskiri. Foto: Haridus- ja noorteamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles