Sügisel läheb aega teenima 68 Pärnumaa noort

Pärnu Postimees
Copy
Suvel, kui kutsutaksegi rohkem noori kaitseväkke, asus Pärnumaalt aega teenima 142 noormeest ja kaks naist.
Suvel, kui kutsutaksegi rohkem noori kaitseväkke, asus Pärnumaalt aega teenima 142 noormeest ja kaks naist. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Oktoobrikutsega asub ajateenistusse järgmise nädala alguses 853 Eesti noort, neist 68 Pärnumaalt.

Teenistust alustatakse 1. ja 2. jalaväebrigaadis, küberväejuhatuses, toetuse väejuhatuses ja erioperatsioonide väejuhatuses. Väljaõpe kestab kaheksa kuud ja kutsealustest valdav osa on põhiharidusega, kuid leidub ka keskharidusega noori. Omal algatusel on kaitseväkke tulnud 60 protsenti kutsealustest.

Meeste kõrval asub aega teenima kaheksa naist. Harju maakonnast tuleb ajateenistusse neli naist ja 349 meest. Hiiumaalt oli kutsealuseid kolm, Ida-Virumaalt 61, Jõgevamaalt 18, Järvamaalt naine ja 21 meest, Läänemaalt üheksa ja Lääne-Virust 36 meest, Põlvamaalt naine ja 20 meest, Pärnumaalt 68, Raplamaalt 29, Saaremaalt 29 ja Tartumaalt 127 meest, Valgamaalt naine ja 24 meest, Viljandimaalt naine ja 20 meest, Võrumaalt 27 ja välismaalt neli kutsealust.

Kõik 853 noort on vaktsineeritud vähemalt ühe annusega – see kindlustab kaitsevalmiduse ja ajateenistujate parima väljaõppe.

Kaitseressursside ameti peadirektori Marlen Piskunovi sõnutsi oli seekord suurim katsumus saavutada maksimaalne vaktsineeritus. See tähendab, et mõne juba varem kutse saanud noorte ajateenistuse aega tuli muuta, kuna nad keeldusid kaisesüstimisest. “Oluline on siinkohal meeles pidada, et vaktsineerimata jätmine ei vabasta kedagi ajateenistusest, vaid nende isikute ajateenistus lükkub edasi,” rõhutas Piskunov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles