Järelvaadatav ⟩ Pärnu linnavalitsuses on peagi üheksa liiget

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Pärnu linnavolikogu uue koosseisu teisel istungil valiti linnapea ja moodustati komisjonid ja linnavalitsus.
Pärnu linnavolikogu uue koosseisu teisel istungil valiti linnapea ja moodustati komisjonid ja linnavalitsus. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu eilsel istungil valisid rahvaesindajad Pärnule linnapea ja moodustasid komisjonid eri valdkondade teemade arutamiseks. Istungi ülekannet oli võimalik jälgida veebis.

Keskpäeval alanud ja üheksa tundi väldanud volikogu istungil valiti esmalt linnapea, kelleks sai Romek Kosenkranius. Järgnevalt panid volinikud paika haridus- ja kultuurikomisjoni, majandus- ja noortekogu komisjoni, piirkondliku arengu, planeeringu-, sotsiaal- ning revisjonikomisjoni liikmed, esimehed ja aseesimehed.

Volikogu otsustas ka, kes hakkavad Pärnu linna esindama Eesti linnade ja valdade liidu üldkoosolekul ja volikogus.

Volikogu istungi viimaste punktidena kinnitati linnavalitsuse liikmete arv ja struktuur ning nimetati ametisse linnavalitsuse liikmed. iframe_embed}

{/iframe_embed}

Pärnu linnavolikogu kinnitas linnavalitsuse arvulise koosseisu ja linnavalitsuse struktuuri, Pärnu linnavalitsusse kuuluvad linnapea, viis abilinnapead ja kolm linnavalitsuse liiget - osavallakeskuse juhatajat.

Linnapeaks valiti senine linnapea Romek Kosenkranius. Linnavalitsuse liikmetena nimetas volikogu ametisse Meelis Kuke (valimisliit, vastutusvaldkondadeks rahandus ja ehitus), Silver Smeljanski (valimisliit, planeerimine), Irina Talviste (Reformierakond, linnamajandus ja -areng), Riido Villupi (Reformierakond, sotsiaalvaldkond), Varje Tipu (Keskerakond, haridus ja kultuur), Marika Valteri (Reformierakond), Toomas Rõhu (Reformierakond) ja Priit Annuse (erakonnatu). Kukk, Smeljanski, Talviste, Villup ja Tipp on abilinnapead, Valter, Rõhu ja Annus osavallakeskuste juhatajad.

Linnavalitsuse liikmete tööjaotuse kinnitab linnapea oma käskkirjaga. Valter hakkab 2400eurose kuupalga eest juhtima Paikuse, Rõhu, kelle palk on 1800 eurot, juhib Tõstamaa ja Annus Audru osavallakeskust. Viimasena mainitute kuusissetulekuks kinnitati 2500 eurot. Abilinnapead asuvad ametisse tänasest, osavallakeskuste juhatajad 1. detsembrist.

Kukk, Smeljanski ja Tipp töötasid ka seni abilinnapeana, Annus osavallakeskuse juhatajana. Uued abilinnapead on Talviste ja Villup, uued linnavalitsuse liikmed, osavallakeskuste juhatajad Valter ja Rõhu. Varem olid osavallakeskuste juhatajad ametnikud, nüüd abilinnapeadega võrdsed linnavalitsuse liikmed.

Linnavalitsuse liikmeks valitud või nimetatud Kosenkraniuse, Kuke, Smeljanski, Talviste, Valteri ja Rõhu asemel tulevad volikokku uued liikmed, kellest kolm esindavad valimisliitu ja kolm Reformierakonda. Valimisliidust on võimalus volikokku pääseda Sander Kilgil, Kristel Voltenbergil ja Teet Kursil, Reformierakonnast Andrus Kärpukil, Väino Lindel ja Enn Raadikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles