Suvepealinnas tulevad talvised bluusipäevad

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Rosenfeld on üks talviste bluusipäevade tõmbenumbreid.
Jüri Rosenfeld on üks talviste bluusipäevade tõmbenumbreid. Foto: Pärnu Bluesiklubi

Tänasest laupäevani toimuvad Pärnu jahtklubis teist korda talvised bluusipäevad, millel astuvad teiste seas lavale nii tuntud bluusiartistid nagu Andres Roots ja Jüri Rosenfeld.

Ürituse “The Blue Icicle” korraldaja Üllar Kallau märkis, et idee talviste bluusipäevade korraldamiseks sai ta hoopis tänu oma põhitööle kunstivaldkonnas.

“Korraldan ju jääskupltuuride sümpoosioni ja mul on skulptorite seas palju sõpru, kes on ühtlasi pillimehed,” rääkis Kallau. “Miks siis mitte õhtul üheskoos veidi aega veeta. Sümpoosioni õhkkond on selline, mis suisa soosib bluusi.”

Nii leiavadki Pärnu bluesiklubi ühe eestvedaja Kallau abiga Pärnus teist korda aset talvised bluusipäevad.

“Et ürituse vahendeid on pigem keskpäraselt kui palju, siis kaugelt maalt kedagi kutsuda ei saanud,” nentis Kallau. “Küll on esindatud Eesti bluusitipp.”

Nii näeb bluusiüritusel pigem klassikalist bluusi pakkuvat bändi Andres Roots Roundabout. Roots on muusikuna väga nõutud Kanadast Inglismaani.

Teine peaesineja, Jüri Rosenfeld resideerib viimasel ajal Kallau sõnade kohaselt rohkem Soomes ja tegu on Eesti absoluutse bluusitipuga.

Sinna vahele mahub veel terve rida nii kohalikke kui teisi Eesti artiste, nii et igal päeval käiks lavalt läbi vähemalt kaks artisti. Järgneb vabalava.

“Eks ta on selline 50-50 kontsert ja jämmimine,” seletas Kallau. “Vabalava on ikka nii vaba, et alles kohapeal selgub, millised koosseisud laval kokku saavad.”

Neljapäeviti koguneb jahtklubis traditsiooniliselt Pärnu bluesiklubi, mille raames toimub täika. Seal müüakse Kallau teatel enamasti väiksemaid muusikariistu ja vidinaid.

Samuti on kohal retrokuningas Elmu Sadulsepp ja 10-15aastaste koolipoiste bluusiring.

Omanäoliste muusikariistade austajail tasub jahtklubi väisata aga reedel, kui laval näeb kollektiivi The Blue Passion, kes musitseerib muuhulgas kahe raudkitarriga. Samuti on kohal mees, kes valmistab vanadest juppidest nn romuvõime, mis on muusikute seas leidnud palju äramärkimist.

Kallau sõnade kohaselt on pärnakad bluusisõbralikud ja tühja maja ta ei pelga. “Ei teagi, millest see sõltub, aga meil on olnud bluesiklubi õhtuid, kuhu rahvas ei taha ära mahtuda, aga ka õhtuid, millel on publikut veidi vähem,” kirjeldas Kallau. “Üldiselt on rahvast üsna normaalselt. Jahtklubi on koht jõe ääres, kuhu bluus sobib väga hästi.”

Talvised bluusipäevad on ettevalmistavaks ürituseks Pärnu suvisele bluusifestivalile, mis tänavu toimub 30. juulist 4. augustini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles