Umbusaldusavaldus ⟩ EKRE asus kangutama hariduse abilinnapead (2)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu linnavolikogu EKRE fraktsioon asus umbusaldama  hariduse abilinnapead Varje Tippu.
Pärnu linnavolikogu EKRE fraktsioon asus umbusaldama  hariduse abilinnapead Varje Tippu. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni esimees Alar Laneman algatas eilsel istungil keskerakondlase ja hariduse abilinnapea Varje Tipu umbusaldamise, mille üle volikogu liikmed hakkavad hääletama järgmisel istungil.

EKRE fraktsiooni nimel esitatud umbusaldusavalduses seisab, et abilinnapea on loonud olukorra, kus eelnõude koostamisse ei kaasata valdkonna huvirühmi.

“Noortekeskusi puudutava eelnõu puhul ei kaasata noortekeskusi, haridustöötajate tasustamist puudutava eelnõu puhul ei kaasata koolijuhte ega eelnõu väljatöötamisel haridusvaldkonna komisjoni,” märgivad umbusaldajad.

Lanemani sõnade kohaselt teeb umbusalduse algatajatele muret, et vormiline külg on sisulise poole varju jätnud, viidates noortekeskustele tegevustoetuse andmise korra eelnõu vastuvõtule.

“Eesmärk on toetada noori, noortekeskus on ainult vahend selleks,” seletas Laneman. “Noortekeskused on väga tublid, aga nende tööd tuleks sisuliselt määrata. Juhendist leiab sõna “kuidas”, aga mitte “mida” ega “miks”. Meil on noortekeskused, kuhu linn paneb raha, aga me ei vaata linnana, kas see otstarbekalt kasutust leiab. Teatud projektide puhul ei ole vaja diplomiga, kvalifitseeritud töötajaid, vaid teisi spetsialiste, kuid juhendi koostajad ei taha seda kuulda võtta. Kompententsi ja kogemusi on linnas küll ja küll, aga midagi peab muutuma, et protsessi asemel keskenduksime eesmärgile.”

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles