Kes nägi? ⟩ Politsei otsib inimesi, kes märkasid Papiniidu silla juures jõejääl kõndijat

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Mees pääses õnnetusest eluga.
Mees pääses õnnetusest eluga. Foto: Kristjan Teedema

Eile keskpäeva paiku sai häirekeskus kõne murelikult linnakodanikult, kes oli märganud keset Pärnu jõge auku ja kahtlustas, et läbi jää võib olla vajunud inimene. Politsei pole seni uppunu kohta rohkem infot, kui jäält leitud esemed.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik selgitas, et Pärnus Papiniidu sillal jalutanud tähelepanelik kodanik märkas keset jõge avaust, kuhu võib olla kukkunud inimene. “Jääauk oli ise juba kinni külmunud ja kedagi esialgu ei leitud,” sedastas päästeameti kõneisik ja lisas, et asjaolusid selgitab politsei.

Lääne prefektuuri merepääste- ja piirikontrolligrupi välijuht Janek Pinta kinnitas, et jääaugu juurest leiti inimese isiklikud asjad. "Praegu on selgitamisel, kelle asjadega on tegu ja mis võis juhtuda," täpsustas välijuht. "Politsei kontrollib kõikvõimalikku infot, sealhulgas kontrollitakse kaamerasalvestisi, et teha kindlaks, kas keegi võis jääauku kukkuda."

Asjaolude selgitamisel ootab politsei inimeste abi: kõigil, kes nägid 21. detsembri pealelõunast alates kuni 22. detsembri keskpäevani Papiniidu silla juures kedagi jää peal liikumas, palutakse sellest teada Pärnu politseijaoskonnale aadressil karin.uibo@politsei.ee.

Siseveekogude jääolud on väga erinevad ja eriti ohtlikud on need vooluveekogudel. Eestis kehtib üleriigiline jääle mineku keeld, mida päästeamet Kiige sõnutsi pühadeks kindlasti ei tühista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles