Spordiaasta tähtede galal tunnustati Pärnu võimlemistreenerit

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Spordiaasta tähtede galal Alexela kontserdimajas võttis tunnustuse vastu Pärnu võimlemisklubi Rüht asutaja ja treener Kai Esna (paremal).
Spordiaasta tähtede galal Alexela kontserdimajas võttis tunnustuse vastu Pärnu võimlemisklubi Rüht asutaja ja treener Kai Esna (paremal). Foto: Konstantin Sednev

Eile õhtul selgusid Alexela kontserdimajas toimunud galaõhtul “Spordiaasta tähed 2021” aasta Kristjanite võitjad. Eesti kultuurkapitali kehakultuuri- ja spordi sihtkapitali 2021 aastapreemiate laureaatide sekka mahtusid pärnakatest disc golf’i klubi Hole-In-One ja võimlemistreener Kai Esna.

Aastapreemia laureaadiks valiti Kai Esna ja Lembe Laas, kes vaid paari kuuga korraldasid 2500 osalejaga üle-eestilise võimlemispeo “Kingitus”. Võimlemispeo pealavastaja oli Kai Esna, kelle sõnutsi oli sündmus kingitus Eesti Spordiseltsi Kalev 120. aastapäevaks ja kõigile võimlejatele, kes tunnevad rõõmu liikumisest. 

Pärnumaa parima spordiklubi tunnustuse pälvis kettagolfiklubi Hole-In-One.

Aasta mees- ja naissportlane, võistkond ja treener selgusid rahvahääletuse, spordiajakirjanike ja spordialaliitude hääletustulemuste liitmisel. 

Aasta meesportlaseks kandideeris teiste seas Hispaania velotuuril Vueltal etapi võitnud ja liidrisärki kandnud Vändrast pärit jalgrattur Rein Taaramäe, kes kõigi punktide kokkuliitmisel jäi kolmandaks.

Aasta võistkonna valimisel oli üheks kandidaadiks Euroopa meistrivõistlustel Vareses pronksi ja Tokyo olümpial kuuenda koha saavutanud sõudmise neljapaat, kuhu Pärnumaa atleetidest kuulusid Tõnu Endrekson ja Allar Raja. Tiim jäi parima valmisel alla vaid aasta võistkonna tiitli napsanud epeenaistele.

Eesti Olümpiakomitee korraldatud galal tunnistati Eesti aasta parimaks naissportlaseks epeevehkleja Katrina Lehis ja meesportlaseks kergejõustiklane Rasmus Mägi. Parima treeneri Kristjani viis koju epeenaiskonna peatreener Kaido Kaaberma ja parimaks võistkonnaks valiti samuti epeenaiskond.

Eestis on aasta sportlasi valitud 90 aastat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles