Lõppev aasta: palju vastandumist, võitlus õigluse eest, aga ka rohkesti õnnestumisi

Copy
Loodusmaja uksed jäid külastajatele suletuks pea kaheks kuuks.
Loodusmaja uksed jäid külastajatele suletuks pea kaheks kuuks. Foto: Mailiis Ollino

Seda vastandumise ja koroonaviiruse vastu vaktsineerimise poleemika tähe all kulgenud aastat mäletame nähtavasti pikalt. Või on hoopis nii, et tagantjärele tundub see mõttetu jauramisena, mida keegi ei mäletagi või vähemalt ei viitsi sellele enam tähelepanu pöörata?

Umbes nii, nagu mõne aasta pärast ei mäleta tõenäoliselt keegi üksikasjalikult, kuidas lõppesid 2021. aastal Pärnumaal (või vahet pole millises Maarjamaa nurgas) kohalikud valimised. Praegu on valimised meil aga värskelt meeles ja tuleb tõdeda, et nii mõnestki vaatenurgast läksid need ajalukku.

Nagu mullu polnud tänavugi kusagil maailmas elu liiga lihtne. Küll võib pärast lõppevat aastat tulla murrang, mille järel astume samm-sammult tagasi normaalsuse poole.

Õnneks oli kohe-kohe otsa saaval aastal hulganisti õnnestumisi. Üks mis kindel: meil on põhjust vaadata lootusrikkalt uude aastasse.

Haruldane mürgistusjuhtum tõi Pernovale tuntust juurde

9. aprillil tekkisid Pärnu Pernova loodusmaja mereakvaariumi kolimisel kõigil majas viibinud töötajatel mürgistusnähud. Neil tõusis kõrge palavik, esines hingamisraskusi, vappekülma, iiveldust, tugevat pea- ja liigesevalu ning kurk oli kibe ja tursunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles