Postiteenused võtavad raamatukoguhoidjad võhmale

Karl Hütt
, reporter
Copy
Lihulas loodeti, et postiteenuste tarvitajad lisanduvad lugejate hulka, kuid seda ei juhtunud. Pildil teenindab postipunkti klienti Lihula raamatukogu töötaja Tiiu Aasrand.
Lihulas loodeti, et postiteenuste tarvitajad lisanduvad lugejate hulka, kuid seda ei juhtunud. Pildil teenindab postipunkti klienti Lihula raamatukogu töötaja Tiiu Aasrand. Foto: Urmas Luik

Eelmisel aastal suleti Pärnumaal mitu postkontorit ja need asendati raamatukogus asuva postipunktiga. Kuigi kirjavara laenutajad võtsid postiteenused oma õlule teadmisega, et see nende koormust kuigivõrd ei kasvata, pole neil mõnel pool enam põhitööks mahti.

Põhjusel, et külastajaid jääb aina vähemaks, pandi möödunud aastal kinni postkontorid nii Vändras kui Lihulas. Nende asemel loodi postipunktid, mis rajati kohalikku raamatukokku. Põhja-Pärnumaa raamatukogu direktor Monika Jõemaa rääkis, et suvel Vändra raamatukogus avatud postipunkt suleti alates 1. jaanuarist. Raamatukogutöötajate koormus läks väga suureks ja kannatas teenuste kvaliteet, sest kõiki inimesi teenindati ühes järjekorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles