Ülejõe apteek alustas taas vaktsineerimisega

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu Ülejõe apteegis kaitsepoogitakse soovijaid esmaspäevast reedeni.
Pärnu Ülejõe apteegis kaitsepoogitakse soovijaid esmaspäevast reedeni. Foto: Ain Liiva

Pärnu Ülejõe apteegis algas sel nädalal taas COVID-19 vastu kaitsesüstimine.

Soovijaid kaitsepoogitakse esmaspäevast reedeni 14–18. Enne aega kinni panema ei pea. Kohapeal tehakse nii esimesi, teisi kui tõhustusdoose. Vaktsiinideks Pfizer, Moderna ja Janssen.

Tõhustusdoosi saab lasta teha siis, kui vaktsineerimiskuurist on Pfizeri, Moderna ja AstraZeneca puhul möödas vähemalt kolm kuud, Jannsenist kaks kuud. Koroonaviiruse läbipõdenuile soovitab immunoprofülaktika eksperdikomisjon tõhustusdoosi viis kuud pärast esimest doosi.

Pärnus saab endiselt kaitsepookida Port Artur 2 kaubanduskeskuses, kus esimesel korrusel on avatud koroonaennetuspunkt esmaspäevast reedeni 15–18 ja nädalavahetusel 10–14. Sealgi kaitsesüstitakse Pfizeri, Moderna ja Jansseni vaktsiiniga.

Ennetuspunkti saab vaktsineerima minna eelregistreerimiseta, aga soovi korral saab omale kaitsesüstimiseks digiregistratuuris aja kinni panna.

Port Artur 2s tegutseb punkt 23. jaanuarini, misjärel kolib see Port Artur 1 majja.

Kaitsesüste tehakse veel Pärnu haiglas, Qvalitase arstikeskuses, Port Arturi apteegis ja perearstide juures.

Lapsed alates 12 eluaastast ja täiskasvanud saavad end vaktsineerida lasta igal pool. Viie- kuni 11aastasi lapsi kaitsesüstitakse peretohtrite juures või Pärnu haigla vaktsineerimiskabinetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles