Linn kinkis abipolitseinikele seljakotid ja taskulambid

Pärnu Postimees
Copy
Vabatahtlikuks korrakaitsjaks saab kandideerida aasta läbi. Pildil abipolitseinik Raido Laanela.
Vabatahtlikuks korrakaitsjaks saab kandideerida aasta läbi. Pildil abipolitseinik Raido Laanela. Foto: Pärnu politseijaoskond

Pärnu linnavalitsus andis aasta alguses abipolitseinike rühmajuhile üle 23 taktikalist seljakotti ja 22 taskulampi, et toetada vabatahtlike tegevust.

Pärnu politseijaoskonna abipolitseinike rühmajuhi Liina Pelbergi sõnutsi on priitahtlike korrakaitsjate arv nii Pärnumaal kui Eestis iga aasta tõusnud.

“Käesoleva aasta jaanuari seisuga on Pärnumaal kokku 68 abipolitseinikku, kes panustavad kodukoha turvalisusesse. Meie suur eesmärk on luua koostöös teiste ametkondadega kogu Eestit kattev abipolitseinike võrgustik,” avaldas Pelberg.

Priitahtlikke kaasatakse eri politseitöödesse. Kõige enam on neid tänavapildis näha avalikku korda tagamas, liiklusjärelevalves ja eri väljakutsetel. Vajadusel teevad priitahtlikud ühes piirkonnapolitseinikuga kodukülastusi, kontrollivad relvahoiutingimuste või koroonaviiruse tõttu riigis kehtestatud piirangutest kinnipidamist, võtavad osa reididest ja ennetustööst. 

Pärnu toetab kohalikke abipolitseinikke igal aastal. Aasta varem kinkis linn vabatahtlikele soojad talvekindad.

Abipolitseinikuks saab kandideerida aasta läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles