Linn jagab taas graniitsõelmeid

Pärnu Postimees
Copy
Detsembris Pärnu Metsa tänavale libedatõrjeks toodud killustikuhunnik kahanes kui kevadine lumi.
Detsembris Pärnu Metsa tänavale libedatõrjeks toodud killustikuhunnik kahanes kui kevadine lumi. Foto: Eno-Gerrit Link

Homsest on Pärnu linna ja Paikuse osavalla kinnistuomanikel ja korteriühistutel taas võimalik saada enda hooldatavate kõnniteede libedatõrjeks tasuta graniitkillustikku.

Detsembri alguses viidi Pärnu linnas ja osavaldades eri kohtadesse 60 tonni killustikku, Audru osavalda on hiljem sõelmeid juurde viidud. Seekord jagatakse laiali 47,5 tonni killustikku.

Killustik tuuakse lahtiselt ja soovijatel tuleb kaasa võtta sobiva suurusega anum või kott ja labidas. “Palume sõelmeid võttes arvestada teistega, et libedatõrje materjali jätkuks kõikidele soovijatele,” rõhutas Pärnu linnavalitsuse teede peaspetsialist Jaak Kanniste.

Kivikillustiku soovijatel tuleb kaasa võtta oma anumad ja labidaski.
Kivikillustiku soovijatel tuleb kaasa võtta oma anumad ja labidaski. Foto: Eno-Gerrit Link

Kella 14st saab Pärnus graniitsõelmeid viiest kohast: Vana-Sauga bussipeatuse laienduselt Vana-Sauga tänaval, Rääma ja Vana-Rääma tänava ristmiku juures asuvast parklast, Lai 26 parklast, Metsa 15 juurest tänavalt ja Raeküla kooli katlamaja juurest.

Paikusel jagatakse sõelmeid Paide maantee 19 kooli juures ja Seljametsas lasteaia parklas. Tõstamaa ja Audru osavalda sõelmeid esialgu juurde ei viida, sest graniitkillustikku on seal veel alles.

Palume sõelmeid võttes arvestada teistega, et libedatõrje materjali jätkuks kõikidele soovijatele.

Kinnistuomanikud peavad hooldama krundiga vahetult piirnevaid kõnniteid, mis talvisel ajal tähendab lume- ja libedatõrjet. Samuti tuleb jälgida avalikult käidavates kohtades hoonete katuseid, et lumi ega jää ei ohustaks möödakäijaid.

Kanniste sõnutsi takistavad tänavatele jäetud autod jää ja lume koristamist. “Kui tänav on jääs ja sahk tahab jääd koristada, tuleb parkivate autode tõttu ringi sõita ja osa tänavast jääb puhastamata,” tõdes linnaametnik.

Sel nädalal jagatakse Pärnus ja Paikusel laiali pea 48 tonni kiviklibu.
Sel nädalal jagatakse Pärnus ja Paikusel laiali pea 48 tonni kiviklibu. Foto: Eno-Gerrit Link
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles